İSTANBUL

İşten çıkartılanlardan İBB önünde oturma eylemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden herhangi bir gerekçe gösterilmeden çıkartılan 250 işçi belediye binası önünde eylem yaptı. Seçim öncesi verilen sözleri hatırlatan işçiler yetkililerden bir açıklama bekliyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İşten çıkartılanlardan İBB önünde oturma eylemi - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerden işten çıkartılan işçiler belediye önünde oturma eylemi yaptı. İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, İSTGÜVEN'de çalıştıklarını ancak, gerekçe belirtilmeden işten çıkartıldıklarını savunan işçiler, işe iade edilmelerini istedi.  İşçiler yetkililerden işten çıkarılmalarına ilişkin açıkalama beklediklerini ve bu açıklama yapılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

İşten çıkartılanlardan İBB önünde oturma eylemi - Sayfa 2

İBB’nin Başkanlık binası önünde saat 11:00 sularında toplanan, ,çeşitli sloganlar atan  yaklaşık 250 işçi,  kendilerine yönetim tarafından makul bir açıklama yapılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. İşçiler adına yapılan konuşmalarda bir taşkınlığa, kendilerine yakışmayacak davranışa asla girilmemesi, özellikle güvenlik güçleri ile bir sürtüşme yaşanmaması uyarısı yapıldı.

İşten çıkartılanlardan İBB önünde oturma eylemi - Sayfa 3

Konuşmalarda seçim öncesinde belediye çalışanlarının işten çıkartılmayacağına dair sözler verilmesine karşın, kısa sürede çok sayıda işçinin iş akitlerinin feshedildiği belirtildi.  İşe iade edilmek istediklerini ve  İBB yönetiminin kendilerine neden işten çıkartıldıklarına ilişkin açıklama yapmasını isteyen işçiler belediye  önünde oturma eylemi yaptı.