İSTANBUL

İşte İstanbul için en kritik anket sonuçları

31 Mart yerel seçimleri için anket şirketlerinin başta Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere kritik illerdeki çalışmaları sürüyor, işte bugüne kadarki en kritik anket sonuçları.

İşte İstanbul için en kritik anket sonuçları - Sayfa 1

TÜRKİYE 31 Mart yerel seçimleri için geri sayıma geçerken yapılan son anketler büyük sürprizlere işaret ediyor. Geçen seçimi en yakın tahminle bilen ORC'den, muhalifliği ile meşhur Gezici'ye kadar bir çok anket firması çarpıcı analizler yayınladı. İstanbul, Ankara, İzmir arasında en çok merak edilen Ankara seçimi olacak gibi görünüyor. Zira anket sonuçları başkent için her an her şey olabilir görüşünü destekliyor. İşte şimdiye kadar yapılmış anketlerin sonuçları:

İşte İstanbul için en kritik anket sonuçları - Sayfa 2

İstanbul tüm anket sonuçları : 7 anket şirketinin İstanbul için yaptığı tahminler Ankara ile bir yönden benzeşiyor. İstanbul'da biri dışında tüm anketler Binali Yıldırım'ı işaret ederken, Pollmark Ekrem İmamoğlu'na şans veriyor. 

İşte İstanbul için en kritik anket sonuçları - Sayfa 3

İzmir Anket sonuçları : İzmir'de Tunç Soyer ile Nihat Zeybekçi arasındaki seçim yarışında yapılmış tüm anketler aynı kişiyi galip gösteriyor. ORC'ye göre Tunç Soyer yüzde 55,6 oranında oy alırken, Nihat Zeybekçi'nin yüzde 41,1 oranında oy olacak. Piar ise yüzde 20 gibi büyük bir farka işaret ediyor. 

İşte İstanbul için en kritik anket sonuçları - Sayfa 4

Ankara anket sonuçları : 7 anket şirketinden Ankara için gelen sonuçlar içinde Gezici farklı bir tablo ortaya koyuyor. ORC'nin da aralarında yer aldığı 6 anket şirketi ise Mansur Yavaş'ın önde gösteriyor.