İSTANBUL

İstanbul'un "Acil Ulaşım Yolları" otoparka dönüştü

İstanbul'un birçok ilçesinde "1. Derecede Acil Ulaşım Yolu" bulunuyor. Fakat bu yollar duyarsız sürücüler tarafından işgal edilmiş durumda... Acil bir durum olsa yolları kullanmak imkansız...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul'un "Acil Ulaşım Yolları" otoparka dönüştü - Sayfa 1

İstanbul'un birçok ilçesinde doğal afet ve olağanüstü acil durumlar için "1. Derecede Acil Ulaşım Yolu" bulunuyor. Bu yollarda  24 saat park yasağı bulunuyor. Ama duyarsız sürücüler bu yasakları takmıyor. Bu noktalar adeta otoparka dönmüş durumda...

İstanbul'un "Acil Ulaşım Yolları" otoparka dönüştü - Sayfa 2

17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7.4'lük Marmara Depremi'nin ardından Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından İstanbul'daki birçok ilçedeki  562 cadde ve sokak '1.Derece Afet-Acil Ulaşım Yolu' ilan edilmişti. İstanbul'da  iki gün önce yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentte oluşan trafik yoğunluğu bu yolların işlerliğini yeniden gündeme getirdi. 

İstanbul'un "Acil Ulaşım Yolları" otoparka dönüştü - Sayfa 3

İstanbul'daki acil ulaşım yolları duyarsız sürücülerin araçlarını park ettiği alanlar haline gelmiş durumda. Beşiktaş Barbaros Bulvarı, Nüzhetiye Caddesi ve Nişantaşı Valikonağı Caddesi bu noktalardan yalnızca birkaçı. 

İstanbul'un "Acil Ulaşım Yolları" otoparka dönüştü - Sayfa 4

ARAÇLARIN OTOPARKA PARK ETMELERİ GEREKİR

Aracını acil ulaşım yoluna park eden sürücü, "Park halindeyim ama aracımın başındayım. Acil bir durum olsa aracımın başındayım yol veririm.  Doğru bulmuyorum araçların otoparka park etmeleri gerekiyor. En tehlike anlarda nasıl cep telefonlarına ihtiyaç duyuyorsak ulaşıma da o derece ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle yollarında açık olması gerekli" dedi.