İSTANBUL

İstanbul'da Anadolu’dan getirilen kurbanlıklar için aralıksız denetim

İstanbul'a getirilen kurbanlıklar için ekipler göz açtırmıyor. Tarım İl Müdürlüğü görevlileri, jandarma, polis ve İBB zabıtaları sürekli gözetimde... Ayrıca son 6 günde 59 kişi hakkında işlem yapıldı binlerce lira ceza kesildi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul'da Anadolu’dan getirilen kurbanlıklar için aralıksız denetim - Sayfa 1

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklar için de telaş başladı. 27 Temmuz'dan itibaren İstanbul'a girişlerine izin verilen kurbanlık hayvanlar için ekipler sürekli takipte. İstanbul'da denetimler sıkı tutuluyor ve herhangi bir yanlışa izin verilmiyor.

İstanbul'da Anadolu’dan getirilen kurbanlıklar için aralıksız denetim - Sayfa 2

 Kurban  Bayramı yaklaşırken, İstanbul’da oluşturulan denetim noktasında,  belirlenen kurallara uygun olmayan kurbanlıkların Avrupa yakasına sokulmaması için Tarım İl Müdürlüğü görevlileri, jandarma, polis ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıtalarının gözetiminde 24 saat denetim yapıyor.

İstanbul'da Anadolu’dan getirilen kurbanlıklar için aralıksız denetim - Sayfa 3

Son 6 günde  belirli izin ve raporlara aykırı olarak Avrupa yakasına götürülmek istenen 534 büyükbaş ve 452 küçükbaş hayvanı getiren 59 kişiye 573 bin TL para cezası kesildi. Belgesi eksik olan hayvanlar Tuzla’daki bekleme noktasına sevk ettiriliyor, hiçbir belgesi ve küpesi bulunmayan hayvanlar ise doğrudan kesime gönderiliyor

İstanbul'da Anadolu’dan getirilen kurbanlıklar için aralıksız denetim - Sayfa 4

İstanbul Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Tarım İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ile birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün hemen yanındaki Riva gişeleri ile Sarıyer’deki kurbanlık satış alanında denetim yaptı. Vali Yardımcısı Doğan, Sarıyer Belediyesi’nce  kurulan 2 kurban satış ve kesim alanından biri olan Maden Mahallesi’nde inceleme yaptı. 4 ayrı yere su deposu, banyo, mescit ve otopark kurulan, kesim yeri inşa edilen alanda inceleme yapan  Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday ve İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinden kurbanlıklarını getirerek, çadırlarda müşteri beklemeye başlayan besicilerle görüştü