İSTANBUL

İstanbul son seçim anketleri olay! Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş

İSTANBUL yerel seçimlerde bıçak sırtında olan illerden biri çıktı, son seçim anketlerine göre Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş.

İstanbul son seçim anketleri olay! Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş - Sayfa 1

31 Mart 2019 yerel seçimlerine 2 gün kala İstanbul'da anketler sürpriz sonuçlara işaret ediyor. Bugüne kadar yapılan anketlerden birinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu öne geçmiş görünürken, ORC ve Gezici anketleri de şaşkınlık yarattı. Son düzlüğe girilirken Ekrem İmamoğlu'nun farkı kapattığı ve İstanbul'da durumun başabaş duruma geldiği ortaya çıktı. İşte çarpıcı İstanbul anketleri.

İstanbul son seçim anketleri olay! Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş - Sayfa 2

Gezici anketinde 1 ayda çok şey değişti
Şubat ayında Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 6 puan civarındaydı. Binali Yıldırım yüzde 52,1 oy oranıyla rakibine bariz bir şekilde fark atıyordu. Yukarda gördüğünüz geçen ayın Gezici tarafından yayınlanan anketi.

İstanbul son seçim anketleri olay! Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş - Sayfa 3

Mart ayında fark kapandı
Gezici'nin anketine göre 1 ay içinde seçim yarışında tüm hesaplar değişti. Son düzlüğe girilirken Ekrem İmamoğlu aradaki 6 puanlık farkı kapattı ve Binali Yıldırım'a yetişti. Binali Yıldırım'ın puanı yüzde 52.1'den, 49.3'e indi. Ekrem İmamoğlu'nun puanı ise 46.6'dan bu ay 48.6'ya çıktı. İstanbul yarışında puan farkı bire inmiş durumda.

İstanbul son seçim anketleri olay! Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş - Sayfa 4

ORC'nin geçen ay yayınladığı anket
Deneyimli kamuoyu araştırma şirketi ORC'nin anketine göre İstanbul'da geçen ay fark 6 puandı. Binali Yıldırım'ın yüzde 50.9, Ekrem İmamoğlu'nun ise yüzde 46,6 alacağı öngörülüyordu. Bu veriler de değişti.