İSTANBUL

İstanbul sokakları bomboş! Kepenkler kapatıldı

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından sonra İstanbul sokakları bomboş kaldı. Bu sabah birçok esnaf kepenk kapattı. İşte İstanbul manzaraları..

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul sokakları bomboş! Kepenkler kapatıldı - Sayfa 1

Çin'den hızla tüm dünyaya yayılan coronavirü siçin alınan önlemler işe yarıyor! İstanbul'un en işlek yerleri, caddeleri, mekanları boş kaldı. Birçok esnaf bugün kepenk kapattı. 

İstanbul sokakları bomboş! Kepenkler kapatıldı - Sayfa 2

"İstanbul'un birçok işlek caddeleri boş kaldı": İstanbul'da yerli, yabancı turistlerin en çok gezdiği Beyoğlu ve Şişli'nin en işlek caddelerinin boş kaldığı görüldü. Sabahın erken saatlerinden başlayan yoğunluğun, kalabalığın olmadığı Tarihi Perşembe Pazarı ve Hırdavatçılar Çarşısı da korona virüs endişesinden olumsuz etkilenirken bir esnaf, "Lüzumsuz yere insanlar dışarı çıkmasınlar mikrobu yaymasınlar. 43 senedir bu sokaktayım böyle bir şey görmedim" sözlerini kullandı. 

İstanbul sokakları bomboş! Kepenkler kapatıldı - Sayfa 3

"Bütün illere Korona virüs genelgesi gönderildi.":  Bu kapsamda Bakanlığı 81 İl Valiliğine korona virüs konulu bir genelge göndererek sinema, kafeterya, kahvehane gibi alanların faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulacağını bildirdi. 

İstanbul sokakları bomboş! Kepenkler kapatıldı - Sayfa 4

Kararın ardından tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları gibi birçok bireysel ve toplu olarak kullanılan eğlence alanları dün gece 00:00 itibariyle kapatıldı.