İSTANBUL

İstanbul nüfusunun 27 katı! Marmaray rakamı şaşkına çevirdi

Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray, hizmete girmesinden bu yana milyonlarca kişiye ev sahipliği yaptı. Geçen 6 yıllık sürede Marmaray ile taşınan yolcu sayısına bakın...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul nüfusunun 27 katı! Marmaray rakamı şaşkına çevirdi - Sayfa 1

Asrın projesi Marmaray'ın açılışının üzerinden 6 yıl geçti. Peki bu süreçte kaç yolcu Marmaray'ı kullandı? İşte dünya ilklerini barından Marmaray için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen o bilgiler...

İstanbul nüfusunun 27 katı! Marmaray rakamı şaşkına çevirdi - Sayfa 2

Sultan Abdülmecid tarafından hayal edilen Marmaray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda yabancı devlet adamının katılımıyla 29 Ekim 2013'te hizmete açılmıştı.

İstanbul nüfusunun 27 katı! Marmaray rakamı şaşkına çevirdi - Sayfa 3

Aradan geçen 6 yıllık sürede taşıdığı yolcu sayısı her geçen gün artan Marmaray, 5,5 yıl boyunca 5 durakta kıtaları birleştirirken, 12 Mart'tan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Gebze-Halkalı hattında 43 durakta hizmet vermeye başladı.

İstanbul nüfusunun 27 katı! Marmaray rakamı şaşkına çevirdi - Sayfa 4

Bu tarihten sonra Gebze-Halkalı banliyö hattı olarak isimlendirilen Marmaray, aradan geçen 6 yıllık sürede Türkiye nüfusunun 5, İstanbul nüfusunun 27 katı yolcu taşıdı. Bu hatta taşınan yolcu sayısı 6 yılda 402 milyon 685 bin 815'e ulaştı.