İSTANBUL

İstanbul Havalimanı'nda kullanılmaya başlandı artık adım atamayacakar

Dünyada sayılı havalimanında bulunan bagajları üç boyutlu gösteren 'CT Tomografik Bagaj Tarama Sistemi' ile yutarak vücuda uyuşturucu madde saklayan kuryeleri tespit eden 'Yutucu Tespit Cihazı'  İstanbul Havalimanı'nda kullanılmaya başlandı. Bu cihazlar sayesinde artık kaçakcılar adım atamayacak. İşte o müthiş cihazların saymakla bitmeyen özellikleri...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul Havalimanı'nda kullanılmaya başlandı artık adım atamayacakar - Sayfa 1

Yasa dışı eşya ticaretini önlemek, ülkeyi tehdit edecek eşyaların girişini önlemek için bakanlık harekete geçti. İstanbul Havalimanı'nda kullanılmaya başlanan cihazla artık kuş uçurtulmayacak. İlk kez görüntülenen cihazın özelliklerine bakın...

İstanbul Havalimanı'nda kullanılmaya başlandı artık adım atamayacakar - Sayfa 2

Ticaret Bakanlığı, 29 Ekim'de açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'nda, yasa dışı ticaretle mücadele kapsamında gümrükteki teknik cihaz kapasitesini güçlendirdi.

İstanbul Havalimanı'nda kullanılmaya başlandı artık adım atamayacakar - Sayfa 3

Bu kapsamda bakanlık tarafından teknolojiye yapılan yeni yatırımlarla temin edilen CT Tomografik Bagaj Tarama Sistemi ile Yutucu Tespit Cihazı'nın dış hatlar geliş terminalinde belirlenen noktalara kurulumu gerçekleşti. Daha sonra her iki cihaz da gümrük muhafaza ekiplerince denetim ve kontrollerde kullanılmaya başlandı. İnsan müdahalesini en aza indirecek olan yeni cihazların kullanımıyla birlikte, kaçakçılıkla mücadele daha etkin olacak.    

İstanbul Havalimanı'nda kullanılmaya başlandı artık adım atamayacakar - Sayfa 4

VALİZLERİN İÇİ ÇOK NET

Dünyada sayılı havalimanında olan ve Türkiye'de ilk kez İstanbul Havalimanı'nda kullanılan CT Tomografik bagaj tarama cihazı, valizlerin tomografisini çekerek,  içindeki organik ve inorganik maddeleri görüntülemeyi sağlıyor. Valizlerin konumunu değiştirmeden 360 derece, her yönden ve üç boyutlu görüntüler alınmasına imkan veriyor. Ayrıca bagaj tarama cihazı, aynı zamanda renk tanımlaması özelliğiyle de valizin içini çok net gösteriyor.