İSTANBUL

İstanbul Havalimanı kütüphanesi açıldı!

2 bini aşkın yayına ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı Kütüphanesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından hizmete açıldı. 6 bakanlık personelinin görev yapacağı kütüphane hangi saatler arasında hizmet verecek?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul Havalimanı kütüphanesi açıldı! - Sayfa 1

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İGA iş birliğiyle, yüzlerce Nobel ödüllü kitapların da aralarında bulunduğu 2 bini aşkın esere ev sahipliği yapacak İstanbul Havalimanı Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından hizmete açıldı. 

İstanbul Havalimanı kütüphanesi açıldı! - Sayfa 2

Edebiyattan çocuk oyun alanlarına yolcuların vakit geçirebilecekleri kültürel dinlenme noktası olan kütüphanede bin 350 edebiyat, 500 çocuk, 150 İngilizce, 50 dergi ve 500 Nobel ödülü almış edebiyat eserlerinin bulunduğu toplam 2 bin 550 eser bulunuyor

İstanbul Havalimanı kütüphanesi açıldı! - Sayfa 3

Yurt içi uçuşlarda yolcular, üyelik koşulu ile kütüphaneden kitap ödünç alabiliyor. Okurlar ilk etapta İstanbul Havalimanı Gelen Yolcu Bölümü çıkışına konulacak Kitap İade Kutusuna bu kitapları bırakabilecekleri gibi, isteyenler de Türkiye'deki herhangi bir halk kütüphanesine teslim etme imkânına sahip olacak.

İstanbul Havalimanı kütüphanesi açıldı! - Sayfa 4

İGA tarafından yer tahsisi ile altyapının sağlandığı, 06.30 ile 23.30 saatleri arasında hizmet sunacak kütüphanede 6 Bakanlık personeli bulunacak.