İSTANBUL

İSPARK otoparklarına değnekçi işgali

Son günlerde zam haberleri ile gündemden düşmeyen İSPARK'a ait bazı otoparklar akşam saatlerinden sonra "Değnekçi" olarak adlandırılan kişiler tarafından işgal ediliyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İSPARK otoparklarına değnekçi işgali - Sayfa 1

İBB iştiraki olan ve günde 2 milyondan fazla araç sahibine hizmet veren İSPARK'lar akşam saatlerinde değnekçilerin işgali altında...

İSPARK otoparklarına değnekçi işgali - Sayfa 2

İSPARK otoparkların bazıları 24 saat, bazıları da 12 saat hizmet veriyor. 12 saat hizmet veren otoparklar birçoğunda mesai bitiminin ardından  'Değnekçi' olarak bilinen kişiler tarafından işgal ediliyor.

İSPARK otoparklarına değnekçi işgali - Sayfa 3

Değnekçiler, 12 saatin ardından ücretsiz olması gereken otoparklarda sürücülerden en az 10 lira talep ediyor. Karşılığında hiçbir fiş veya fatura vermeyen değnekçilerin işgal ettiği yerlerden biri de Fatih'te, Eski Galata Köprüsü'nde bulunan İSPARK otoparkı.

İSPARK otoparklarına değnekçi işgali - Sayfa 4

Saat 08.00'den itibaren yetkili personel tarafından hizmet verilen otoparkta akşam 19.00'dan görevli kalmıyor. Havanın kararmasının ardından değnekçiler burayı işgal ediyor. Bu kişiler sürücülerden en az 10 lira talep ediyor. Araç modeli ve kişiye göre de fiyatlarda oynama yapan değnekçiler en az 4 kişilik gruplar halinde gece geç saatlere kadar bekliyor. 50 araç kapasiteli otopark sabah saat 08.00'de yetkili personelin gelmesiyle yine resmi tarifeye dönüyor. Değnekçilere para vermek zorunda kalan vatandaşlar, ücret ödemedikleri zaman tehdit edildiklerini söyledi.