İSTANBUL

İmamoğlu'ndan Yıldırım ve Erdoğan'a ''noktalı'' yanıt!

Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'a adeta çıkartma yaptı. İmamoğlu'na Samsun, İstanbul oldu! Horona katıldı, konuşmasını sandalye üzerinde yaptı! Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine verdiği cevap ise olay...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İmamoğlu'ndan Yıldırım ve Erdoğan'a ''noktalı'' yanıt! - Sayfa 1

Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'a adeta çıkartma yaptı. Atakum'da halkla buluşan İmamoğlu, konuşması öncesinde ve sonrasında Samsunluların yoğun ilgisiyle karşılaştı. ''Her şey çok güzel olacak'' sloganları ve horon gösterisiyle karşılanan İmamoğlu, kemençenin ritmine kayıtsız kalamadı ve horona dahil oldu.

İmamoğlu'ndan Yıldırım ve Erdoğan'a ''noktalı'' yanıt! - Sayfa 2

İmamoğlu, kurulan kürsünün yüksekliği yeterli olmayınca, ''Hepinizi görmek istiyorum'' diyerek konuşmasını sandalye üzerinde yaptı. Yaşanan izdiham nedeniyle konuşma yaptığı parktan zorlukla ayrılabilen İmamoğlu'nun aracını kuşatan Samsunlular, İmamoğlu'na ulaşabilmek için birbirleriyle yarıştı. Aracı uzun süre takip eden vatandaşlar, araba izdiham bedeniyle her durakladığında İmamoğlu'na sevgi gösterilerini devam ettirdi. Bazı vatandaşlar uzun süre İmamoğlu'nu taşıyan aracın peşinden uzun süre koştu.

İmamoğlu'ndan Yıldırım ve Erdoğan'a ''noktalı'' yanıt! - Sayfa 3

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'dan Samsun'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte geldi. Kılıçdaroğlu, resmi kutlamalar için Samsunport'a geçerken, İmamoğlu Atakum Belediyesi'nin düzenlediği halk etkinliğine katıldı. İmamoğlu'nun konuşma yapacağı alana geldiğini gören vatandaşlar, bir anda aracın etrafını kuşattı. ''Her şey çok güzel olacak'' ve ''Ekrem Başkan'' sloganlarını atan vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek ve selamlaşabilmek için birbirleriyle yarıştı.

İmamoğlu'ndan Yıldırım ve Erdoğan'a ''noktalı'' yanıt! - Sayfa 4

Bu sırada, İstanbul'daki sevgi gösterilerini aratmayan sahneler yaşandı. Horon gösterisiyle karşılanan İmamoğlu, kemençenin ritmine kayıtsız kalamadı ve horona dahil oldu. Kimi vatandaşlar, İmamoğlu'nu görebilmek için ağaçlara ve çevredeki dükkanların çatılarına çıktı. İmamoğlu, yaşanan izdiham nedeniyle konuşma yapacağı kürsüye gecikmeli olarak çıkabildi. İmamoğlu, kurulan kürsünün yüksekliği yeterli olmayınca, ''Hepinizi görmek istiyorum'' diyerek konuşmasını sandalye üzerinde yaptı.