İSTANBUL

İmamoğlu’ndan “Vira Bismillah” diyen balıkçılara gece ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni avlanma sezonunun başlamasıyla “Vira Bismillah” diyerek ağlarını denize atan balıkçı esnafıyla, sabaha karşı bir araya geldi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İmamoğlu’ndan “Vira Bismillah” diyen balıkçılara gece ziyareti - Sayfa 1

Kasa kasa satışa çıkarılan balıklar için düzenlenen mezatı yöneten İmamoğlu, balıkçılara, “Allah utandırmasın arkadaşlar. Kesenize bol bereket gelsin. Allah, milletimize de daha uygun fiyata bol balık yesin inşallah. Denizde çalışanın, burada emek verenin, esnaf olanın, esnaf olup pazara taşıyanın işinin hiç kolay olmadığını biliyorum. Gecesini, gündüzünü bu işe veren insanlarsınız. Ama denizleri de balığı da korumamız lazım. Avlanmayla ilgili tedbirlere uymamız lazım ki bir dahaki sene daha bol balık tutalım” sözleriyle seslendi.

İmamoğlu’ndan “Vira Bismillah” diyen balıkçılara gece ziyareti - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Eylül’de “Vira Bismillah” diyerek yeni avlanma sezonuna başlayan balıkçılarla, sabaha karşı 04.30’da, Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde bir araya geldi.

İmamoğlu’ndan “Vira Bismillah” diyen balıkçılara gece ziyareti - Sayfa 3

İmamoğlu’na, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun da eşlik etti. Spor kıyafetlerle balık haline gelen İmamoğlu, İBB iştiraki İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş. İSYÖN’ün yeleğini giyip, şapkasını taktı. İSYÖN binasında yöneticilerle ve sektör temsilcileriyle buluşan İmamoğlu, sorunları dinledi.

İmamoğlu’ndan “Vira Bismillah” diyen balıkçılara gece ziyareti - Sayfa 4


“ESKİ YÖNETİM, BURADA HATA YAPTIĞINI KABUL ETTİ”

İmamoğlu, sektör temsilcilerinin, “Hal, çok geniş bir alana kurulmuş ama ihtiyaçlarımıza yanıt vermiyor. 400 dönüm olmasın, 100 dönüm olsun ama kullanışlı olsun” sitemlerine, şu sözlerle yanıt verdi: “Ben, buranın yapılmaması için çok mücadele verdim 2010 yılında. 10 bin imza da topladım. Buranın uzak olduğunu biz sektörden dinledik. Plancı arkadaşlardan daha iyi yerlerin olabileceğini dinledik. Biz, Beylikdüzü açısından, daha kullanılabilir sahil açısından bakıyorduk. Bizim iddiamız, Beylikdüzü içindi. Bütün bilimsel verileri topladığımızda da İstanbul’un daha ortalama bir yerinin bulunabileceği konusunda imza kampanyası yaptım. İBB’ye gittim. O zaman CHP ilçe başkanıydım. O dönemde itirafı yapanın da, makamı var şimdi, dedi ki, ‘Haklısınız. Bir hata yapmışız orada ama iş işten geçti, ihaleye çıkıyoruz.’ Verdiği cevap oydu. Şu anda engelleyebiliyor muyuz bilmiyorum; ama mezat tek başına burada dönmüyor gibi. İnsanlar kendi işini, kendi çözüyor gibi.”