İSTANBUL

İmamoğlu'ndan seçim açıklaması! Zarfı pusulayı alıp tek tek anlattı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul Gönüllüleri ile buluştu. Seçimlerle ilgili açıklama yapan İmamoğlu, eline zarfı pusulaları aldı ve tane tane anlattı!

İmamoğlu'ndan seçim açıklaması! Zarfı pusulayı alıp tek tek anlattı - Sayfa 1

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul Gönüllüleri ile buluştu. 36 gündür süren seçim sürecinde yaşananları bu kez örnekle anlatma yolunu seçen İmamoğlu, şunları söyledi: ''Her gün başka bahane buldular, akıllara zarar. 'Bir şeyler oldu ama tam anlatamıyoruz. Aslında CHP de bir şey yapmadı ama bir şeyler olduğunu düşünüyoruz.' Bak şimdi. Böyle bir komedi dünya tarihinde yok. Örnekle konuyu anlatacağım. Şu bir zarf. Biz ne yaptık? İstanbul'da 4 çeşit oy kullanıldı. Bu 4 çeşit oyun hepsi tek zarfa atıldı. Bu zarftan muhtar çıktı, temiz. İlçe belediye meclisi, temiz. İlçe belediye başkanı, 39 ilçeden 25 tanesinde onların adayı seçilmiş, o da temiz. Ancak, İBB Başkanı. ''Niye bu seçimde Ekrem İmamoğlu seçildi?'' İBB Başkanı kendi istedikleri aday seçilmedi diye, şaibeliymiş. İstanbul adına doğru bir karar olmamış. Yahu arkadaş, güzel insanlar, etmeyin. Sizin adayınız seçilmedi diye bir seçime şaibeli diyerek komik duruma düşmeyin. Bu 16 milyon insan, Ekrem İmamoğlu'nu sevdi be kardeşim, bu kadar basit.''

İmamoğlu'ndan seçim açıklaması! Zarfı pusulayı alıp tek tek anlattı - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde (AGSM), ''İstanbul Gönüllüleri'' ile bir araya geldi. ''Yeni bir başlangıç buluşması'' başlığıyla düzenlen etkinliğe, binlerce gönüllü katıldı. Etkinliğe katılanlar, 2 arama noktasından geçerek AGSM'ye alındı. Etkinlik alanına, ''Her şey çok güzel olacak Ekrem Abi'', ''İstanbul gönüllüleriyle her şey güzel olacak'' ve ''Gönüllerin şehri, gönüllülerin şehri olacak'' yazılı pankartlar asıldı. Katılımcılar, sık sık ''Hak, hukuk, adalet'' ve ''Ekrem Başkan'' sloganlarını attı. Çalınan marşlar ve şarkılarla coşan katılımcılar, ''İstanbul Gönüllüleri Gençlik Orkestrası''nın gösterisini ilgiyle izledi. Katılımcılara, ''31 Mart 'En uzun gece''' belgeseli izletildi. Ardından İmamoğlu'nun seçim kampanyasında rap şarkılarını yapan, Umut Çoban ve Erdem Kaya sahne aldı. Çoban ve Kaya, şarkılarını katılımcılarla birlikte seslendirdi. İmamoğlu, konuşma yapacağı platforma çocuklarla birlikte çıktı. Program şehitler, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İmamoğlu, konuşmasına başlamadan önce katılımcılar, ''Sen gözümün nuru, tükenmiş İstanbul'un umudu, Ekrem İmamoğlu'' bestesini okudu. İmamoğlu'nun konuşmasının satır başları şunlar oldu:

İmamoğlu'ndan seçim açıklaması! Zarfı pusulayı alıp tek tek anlattı - Sayfa 3

TEPKİNİZİ KAHKAHA ATARAK GÖSTERİN!


- Yarınla ilgili bir sürecimiz var. 36 gün oldu seçim biteli. İstanbul'da seçimin sonuçlanmaması adına birileri ellerinden geleni yapıyor. Yuhalamayın. Tepkinizi kahkaha atarak gösterin. Çünkü birilerinin laflarına dışarıdaki kargalar bile gülüyor. Siz de gülün. Kötü bir söz, kötü bir tavırla tepki göstermeyeceğiz. Bizler zeki insanlarız. Dediler ki ''1 oyla bile seçilsen kazanırsın.'' Sonra da ''14-15 bin oy farkla belediye başkanı mı olunurmuş'' dediler. İstanbul'da bazı ilçelerde, 40'a yakın ilde çok az oy farkla belediye başkanları seçildi. 1 oy farkla bile seçilebilirsiniz. Bundan medet ummak kadar aklı kıt bir şey olmaz. 

İmamoğlu'ndan seçim açıklaması! Zarfı pusulayı alıp tek tek anlattı - Sayfa 4

BİR ŞEY OLDU AMA TAM ANALATAMIYORUZ!


- Bir sürü itirazlarda bulundular. İtiraz etmek demokratik bir hak. Yalnız her gün başka bahane buldular, akıllara zarar. ''Bir şeyler oldu ama tam anlatamıyoruz. Aslında CHP de bir şey yapmadı ama bir şeyler olduğunu düşünüyoruz.'' Bak şimdi. Böyle bir komedi dünya tarihinde yok. Örnekle konuyu anlatacağım. Şu bir zarf. Biz ne yaptık? İstanbul'da 4 çeşit oy kullanıldı. Bu 4 çeşit oyun hepsi tek zarfa atıldı. Bu zarftan muhtar çıktı, temiz. İlçe belediye meclisi, temiz. İlçe belediye başkanı, 39 ilçeden 25 tanesinde onların adayı seçilmiş, o da temiz. Ancak, İBB Başkanı. ''Niye bu seçimde Ekrem İmamoğlu seçildi?'' İBB Başkanı kendi istedikleri aday seçilmedi diye, şaibeliymiş. İstanbul adına doğru bir karar olmamış. Yahu arkadaş, güzel insanlar, etmeyin. Sizin adayınız seçilmedi diye bir seçime şaibeli diyerek komik duruma düşmeyin. Bu 16 milyon insan, Ekrem İmamoğlu'nu sevdi be kardeşim, bu kadar basit. (Ekrem Başkan) Kavgadan, kötü dilden, tartışmadan bu millet usandı. Biz de usandık ailece. Bu millet bu dilden usandı. Tek bir gün birinin kalbini kıracak cümle kurmamaya çalıştım. Allah esirgesin. Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul sevdi ama aslında sevgiyi, güler yüzü, paylaşmayı, kucaklayanı sevdi. Bu kadar net. Bu seçim bitmiştir. Sonuç nettir. YSK, demokrasi adına, ülkenin demokrat bir ülke olduğu adına doğru kararı verecek, Türkiye'nin önünü açacak. Bu kadar net. ('Ekrem Başkan' sloganları).