İSTANBUL

İlgi her geçen gün artıyor! Dünyanın en büyük uçağı ile İstanbul'a geliyorlar

China Southern Havayolları, vatandaşlarının Türkiye'ye ilgisindeki artış nedeniyle, sefer yaptığı İstanbul'a dünyanın en büyük yolcu uçağı olan iki katlı Airbus 380 ile gelmeye hazırlanıyor

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İlgi her geçen gün artıyor! Dünyanın en büyük uçağı ile İstanbul'a geliyorlar - Sayfa 1

Çinli turistlerin Türkiye'ye ilgisi her geçen gün artıyor.Turistlerin ziyaret ettikleri yerlerin başında ise Kapadokya, Pamukkale, Efes, İstanbul geliyor. Bu kapsamda  China Southern Havayolları vatandaşlarının Türkiye'ye yoğun talepleri nedeniyle de uçak tipini büyütüyor ve  İstanbul'a Airbus 380 tipi dünyanın en büyük yolcu uçağı ile seferlere başlamayı hedefliyor.

İlgi her geçen gün artıyor! Dünyanın en büyük uçağı ile İstanbul'a geliyorlar - Sayfa 2

Türkiye’de bir Çin vatandaşı ortalama 1000 dolar harcıyor. Çin vatandaşları 2017 yılında dünya genelinde tatilde kişi başına ortalama 1985 dolar, toplam ise 258 milyar dolar harcadı.

İlgi her geçen gün artıyor! Dünyanın en büyük uçağı ile İstanbul'a geliyorlar - Sayfa 3

Pistleri ve taksi yollarının uygun olmaması nedeniyle Airbus 380'ler, Atatürk Havalimanı'na özel operasyonlar dışında iniş ve kalkış yapamıyordu.Pistleri, taksi yolları ile yolcu köprülerinin A380 gibi büyük gövdeli uçakların operasyon yapmasına elverişli olması üzerine dev uçaklar İstanbul Havalimanı'nı da artık kullanabilecek.