İSTANBUL

İBB'nin yollarını bile yapamadığı Başakşehir Şehir Hastanesi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yol çalışmalarını tamamlayamadığı Başakşehir Şehir Hastanesi hizmete açıldı. Hastanenin İBB tarafından yapılması gereken yolları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tamamlandı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İBB'nin yollarını bile yapamadığı Başakşehir Şehir Hastanesi hizmete açıldı - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayalim' diye adlandırdığı Şehir Hastaneleri projelerinin en büyüklerinden biri olan Başakşehir Şehir Hastanesi hizmete açıldı. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, ''Temelini attığımız günden bu yana bu işi başaramayacaklar diyenler çıktı, hamdolsun bu işi başardık ve şimdi ilk etabını bugün açıyoruz, ikinci etabını da mayıs ayının 20'sinde açacağız" ifadelerini kullandı.

İBB'nin yollarını bile yapamadığı Başakşehir Şehir Hastanesi hizmete açıldı - Sayfa 2

Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada ''Gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinin çöktüğü bir dönemde elimizdekinin kıymetini iyi bilmeliyiz. Türkiye bu sürece oldukça avantajlı girmiştir. Kendi kendimize yeterli olmanın, hatta dostlarımıza yardım edebilecek seviyede bulunmamızın seviyesini görüyoruz.'' dedi.

İBB'nin yollarını bile yapamadığı Başakşehir Şehir Hastanesi hizmete açıldı - Sayfa 3

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Şehir Hastanesi açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verdi. Bakan Koca hastaneye ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Başakşehir Şehir Hastanemiz bütünüyle 15 Mayıs'ta faaliyete geçecektir. Salgın mücadelesinde bizim en güvenli limanlarımızdan biri şehir hastaneleri olmuştur.

İBB'nin yollarını bile yapamadığı Başakşehir Şehir Hastanesi hizmete açıldı - Sayfa 4

Başakşehir'in ardından Sancaktepe Şehir Hastanesi'ni de devreye aldığımızda, İstanbul'un iki yakasında iki büyük sağlık üssümüz olacak. Tamamı hizmete girdiğinde Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacaktır. Kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yataklı servislerini hizmete alıyoruz, şimdilik bu bölümleri pandemi hastanesi olarak kullanacağız.