İSTANBUL

İBB'nin elindeki en değerli arazi satışa çıktı! Sonuç bakın ne oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elindeki 5 bin 764 metrekarelik arazi 144 milyon 205 bin TL muhammen bedel üzerinden ihale ile satılmak istendi fakat araziye alıcı çıkmadı.Arazinin satış ihalesine 4. kez konulduğu ortaya çıktı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB'nin elindeki en değerli arazi satışa çıktı! Sonuç bakın ne oldu? - Sayfa 1

İBB elindeki en değerli araziyi satmak istedi fakat araziye alıcı çıkmadı.  İhale Encümeni,dosyayı Emlak Müdürlüğü'ne geri gönderdi.İhale tekrarlanacak mı?

İBB'nin elindeki en değerli arazi satışa çıktı! Sonuç bakın ne oldu? - Sayfa 2

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 144 milyon 205 bin TL muhammen bedel üzerinden ihale ile satmak istediği Beşiktaş’taki araziye alıcı çıkmadı. 

İBB'nin elindeki en değerli arazi satışa çıktı! Sonuç bakın ne oldu? - Sayfa 3

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut’un başkanlığında toplanan İhale Encümeni, Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi 25 Ada, 77 parselde bulunan arsanın satışına teklif veren çıkmayınca dosyayı Emlak Müdürlüğü'ne geri gönderdi. İBB yetkilileri, ihalenin tekrarlanıp tekrarlanmayacağına ilişkin soru üzerine, konuyu Emlak Müdürlüğü’nün vereceğini söyledi.

İBB'nin elindeki en değerli arazi satışa çıktı! Sonuç bakın ne oldu? - Sayfa 4

Beşiktaş Fulya’da bulunan Polat Tower gökdelenin karşısında yer alan İBB’ye ait arazi, ilk kez Aralık 2015'te satışa çıkartıldı. 2015 yılında araziye 109 milyon 509 bin TL muhammen bedel belirlenmişti. Arazi daha sonra 2 kez daha satış listesine konulmuştu. Satış listesine dördüncü kez konulan arazi, imar planlarının değişmesiyle yeni bir statü kazandı. Önceki imar planlarında arazi ticaret+konut alanında bulunuyordu ve büyük bir değer taşıyordu.