İSTANBUL

İBB'de işten çıkarılan işçilerin eylemi 60'ıncı gününde

İBB'de işten çıkartılan işçilerin eylemi Saraçhane önünde sürüyor. Evlerinden getirdikleri yorgan ve battaniyelerle ısınmaya çalışan işçiler sonunda kadar mücadele edeceklerini söylüyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB'de işten çıkarılan işçilerin eylemi 60'ıncı gününde - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nebağlı Saraçhane'deki oturma eylemi devam ediyor. 60'ıncı gününe giren eylemde işçiler evlerinden getirdikleri yorgan ve battaniyelerle geceleyip, kurdukları ocakta çaylarını demliyorlar. 

İBB'de işten çıkarılan işçilerin eylemi 60'ıncı gününde - Sayfa 2

İşçilerden Umut Aydoğan, "Gece gündüz nöbetleşe kalıyoruz arkadaşlarla. 7/24 buradayız. Haklı bir mücadele sürdürüyoruz. Haklı bir şekilde işe girip haksız bir şekilde işten çıkarılmak ve buna boyun eğmek bizlere yakışan bir hareket olmadığı için bu haklı mücadeleyi de sonuna kadar sürdüreceğiz inşallah. Sabahları kalktığımızda ve yorganları sıktığımızda düşen çiyin suyunu görürsünüz." dedi.

İBB'de işten çıkarılan işçilerin eylemi 60'ıncı gününde - Sayfa 3

 Nazmi Olgu ise, "Ekmeğimiz için buradayız. Haksız yere işimizden olduk. Ekmeğimizin peşinde gidiyoruz. Direniyoruz. Eylem yapmıyoruz burada. Hiç kimseye zararımız olmadı. Taşkınlık yapmadık. Ekmeğimizi istiyoruz. Bu gece 60'ıncı gecemiz oluyor. Soğukta betonun üstünde yatıyoruz. Battaniyelerimiz var." diye konuştu.