İSTANBUL

İBB test ediyor! Yeni metrobüslerin özellikleri bomba

Metrobüsledeki yoğunluk nedeni ile yolculuk zaman zaman işkenceye dönüşebiliyor. Ve beklenen oldu harekete geçildi. Metrobüste daha yüksek yolcu kapasiteli yeni araçlar İBB tarafından test edilmeye başlandı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İBB test ediyor! Yeni metrobüslerin özellikleri bomba - Sayfa 1

İstanbul'da en hızlı ulaşım araçları arasında yer alan metrobüsler özellikle mesai başlangıcı ve bitişinde aşırı yoğun oluyor. Bu şekilde yolcukta çoğu zaman kabusa dönüşüyor. İstanbul'a alınması planlanan 280 kapasiteli yeni metrobüs aracı test edilmeye başlandı. İşte yeni metrobüslerin özellikleri... 

İBB test ediyor! Yeni metrobüslerin özellikleri bomba - Sayfa 2

Test edilen aracın 280 kişilik kapasitesi var, 30 kişi oturarak yolculuk yapabilirken 250 kişi ayakta yolculuk yapabiliyor ve eski metrobüslerin kapısı içeriye doğru açılırken test edilen aracın kapıları dışarıya doğru açılıyor. Test edilen araçta şoförün bulunduğu bölümünde kabini ayrı olarak yapılmış durumda.

İBB test ediyor! Yeni metrobüslerin özellikleri bomba - Sayfa 3

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metrobüs İşletme Daire Başkanı Arif Duran, " Yeni aracımız test ediliyor. Bu tamamen test sürecidir. Filomuzdaki araçların yeni nesil araçlarla değiştirmek istiyoruz. Bu kapsamda ilgili üreticilerin elindeki 20 metre ve üzeri araçlarını test ediyoruz. Bu araç da şu an da hattımızda test ediliyor ve test süreci 10 gündür devam ediyor. Önce insansız olarak kendi ağırlığıyla test edildi.

İBB test ediyor! Yeni metrobüslerin özellikleri bomba - Sayfa 4

Şu an da yüklü testleri devam ediyor bir sonraki aşamada da yolcuyla testleri devam edecek. Şu an da test edilen 1 aracımız var. 20 metre ve üzeri aracı olan firmalar varsa biz bunlarında testine talibiz, bu araçları test ederek İstanbul halkına en doğru ve işletmemize de en güvenli aracı almak için testlerimiz devam ediyor " dedi.