İSTANBUL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan kaçak cami itirafı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ev sahipliğinde düzenlenen Maltepe Ekonomi Forumu “Ekonomide Yeni Arayışlar” programına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. İmamoğlu'nun yaptığı kaçak cami itirafı ise dikkatlerden kaçmadı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan kaçak cami itirafı - Sayfa 1

Açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, “Bir ekonomi kurumsallaşmışsa, siyaset kurumsallaşmışsa sıfırdan, yeniden başlamayız. Her gelen, ‘Siyasete yeni bir beyaz sayfa açacağız’ diyor. Sorun, sayfayı kirletenler” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan sonra konuşan İmamoğlu ise merkezi yönetimin tavrını eleştirerek, “Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle, ‘yokuş aşağı freni boşalmış bir kamyonun gidişine’ benziyor yaptıkları. Sözüm ona bize bu şehri kaybettirecekler. Diyecekler ki, ‘3 ayda İstanbul su sıkıntısı yaşıyor.’ Bu millet akıllı. Neyin, hangi sorunun nereden geldiğini bilirler. Ne kaynaklı olduğunu bilirler” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan kaçak cami itirafı - Sayfa 2

-BİRİNCİ SORUNUMUZ, SAYFAYI KİRLETENLER-

Maltepe Ekonomi Forumu’nun ikinci gününün açılış konuşmasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ekonomi kurumsallaşmışsa, siyaset kurumsallaşmışsa sıfırdan, yeniden başlamayız. Her gelen, ‘Siyasete yeni bir beyaz sayfa açacağız’ diyor. Demek ki eski sayfa kirlenmiş. Sorun, sayfayı kirletenler. Yeni bir sayfa açmak zorunda kaldığımız süreci başlatanlar kimler? Eğer siyaset kurumu gerçekten görevini yapsa bu olmazdı. Birinci temel sorunlarımızdan biri bu” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan kaçak cami itirafı - Sayfa 3

-LİYAKAT KAVRAMI ÖNEMLİ-

Siyasette liyakat konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Liyakatin olmaması, vaat edilen ile iktidara geldikten sonra gerçekleşenlerin taban tabana zıt olması başka bir soruyu gündeme getiriyor. Devlette liyakatin de zaman içinde bozulduğunu görüyoruz. Liyakat dediğimiz kavram önemlidir. Bürokrasinin de zaman içinde aşındığını ve yozlaştığını görüyoruz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan kaçak cami itirafı - Sayfa 4

-SİYASETİ HANGİ SEKTÖR, KİM FİNANSE EDİYOR?-

Kılıçdaroğlu, Türkiye ekonomisinin değer yaratma açısından içe döndüğünü söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şu soruyu sormamız lazım 17 yıldır iktidarda kalan bir siyasal iktidar, inşaat sektörünü neden kutsadı. Bu sorunun yanıtını, siyasetin finansmanında aramamız gerekiyor. Siyaseti hangi sektör, kim finanse ediyor? Eğer rant, siyaseti finanse ediyorsa iktidarın arkasındaki parasal gücü inşaat sektörü sağlıyorsa, o zaman siyasal iktidarın, iktidarını sürdürmesinin yolu bu süreci desteklemekten geçiyor. Nereye kadar? Çıkmaz noktaya gelinceye kadar. Bugün geldiğimiz nokta iktidarı çıkmaz sürecin içine girdiği noktadır.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından sonra, Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin moderatörlüğünde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Dünya’da ve Türkiye’de Kentleşme Olgusunda Yaşanan Dönüşümler” oturumuna katıldı.