İSTANBUL

Hafıza 15 Temmuz Müzesi nerede? 15 Temmuz Müzesi'ne nasıl gidilir?

Hafıza 15 Temmuz Müzesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıldı. Bunun ardından herkes Hafıza 15 Temmuz Müzesi nerede diye araştırmalara başladı. Müzede darbe gecesi gösterilen direniş tüm yönleriyle anlatılıyor. İşte müze ile ilgili merak edilenler ve tüyler ürperten o görüntüler...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Hafıza 15 Temmuz Müzesi nerede? 15 Temmuz Müzesi'ne nasıl gidilir? - Sayfa 1

Hafıza 15 Temmuz Müzesi nerede? Müzede neler var? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı müze yoğun ilgi görüyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası kısmında bulunan müzeye gidiş oldukça kolay...

Hafıza 15 Temmuz Müzesi nerede? 15 Temmuz Müzesi'ne nasıl gidilir? - Sayfa 2

MÜZEDE NELER VAR?

 Müzede, 15 Temmuz 2016'da şehit olanların isimlerinin ve hayatlarının anlatıldığı bilgi ekranları, Şehit Astsubay Ömer Halis Demir'in beresi ve kaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN Türk ekranlarında canlı yayında çağrı yaptığı Hande Fırat'a ait telefon, Gazi Bilal Özyıldırım'a ait kurşun isabet eden motosiklet kaskı, şehitlerin ayakkabıları da yer alıyor.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi nerede? 15 Temmuz Müzesi'ne nasıl gidilir? - Sayfa 3

Yapımına yaklaşık 1,5 yıl önce başlanan müzede 11 bin metrekarelik yeşil alan bulunuyor. Darbe girişimi gecesi şehit olan vatandaşlara ait hatıra eşyalar da müzede Sergileniyor. Hafıza 15 Temmuz Müzesi nerede, nasıl gidilir?

Hafıza 15 Temmuz Müzesi nerede? 15 Temmuz Müzesi'ne nasıl gidilir? - Sayfa 4

HAFIZA 15 TEMMUZ MÜZESİ NEREDE?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası tarafında yapılan "Hafıza 15 Temmuz müzesi" tamamlandı.Müze alanın bin 500 metre olduğu belirtilirken, yaklaşık 200 metrekarelikte bir mescit bulunuyor. Müzenin çevresinde ise 11 bin metrekarelik yeşil alan oluşturuldu.Müzede darbe gecesi gösterilen direniş tüm yönleriyle anlatılacak. Darbe girişimi gecesi şehit olan vatandaşlara ait hatıra eşyalar da sergilenecek.