İSTANBUL

Gebze-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak? İşte yeni güzergahlar...

İstanbulluların uzun zamandır merakla beklediği ulaşım projesi Gebze-Halkalı Marmaray Hattı,10 Mart'ta açılıyor. Yüksek hızlı trenle bağlantısı olacak mı? Hangi duraklar olacak? Hangi hatlarla bağlantısı olacak? Gebze-Halkalı arası kaç dakika olacak?

Gebze-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak? İşte yeni güzergahlar... - Sayfa 1

İstanbulluların uzun zamandır merakla beklediği ulaşım projesi Gebze-Halkalı Marmaray Hattı,10 Mart'ta açılıyor. Yaklaşık 8 milyar liralık maliyete sahip hatla, Gebze-Halkalı arası 115 dakikaya inecek. Peki, 'Gebze-Halkalı Marmaray Hattı' ne gibi yenilikler getirecek? Yüksek hızlı trenle bağlantısı olacak mı? Hangi duraklar olacak? Hangi hatlarla bağlantısı olacak? Gebze-Halkalı arası kaç dakika olacak? İşte yeni güzergahlar...

Gebze-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak? İşte yeni güzergahlar... - Sayfa 2

İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde ulaşım en önemli sorunlardan biri. Bu nedenle İstanbullular, işlerine ve evlerine hızlıca varmalarını sağlayan her türlü ulaşım hizmetini dört gözle bekliyor.

Gebze-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak? İşte yeni güzergahlar... - Sayfa 3

İşte Gebze-Halkalı Marmaray Hattı da bunlardan biri. 10 Mart'ta ilk seferini yapması planlanan hat, eskiden 185 dakika olan 76 km'lik Gebze-Halkalı arasındaki yolu 115 dakikaya indirecek. Gebze-Halkalı arasında aktarmasız gitme imkanı bulan vatandaşlar, 1 saat 10 dakika zaman kazanacak.

Gebze-Halkalı banliyö hattı ne zaman açılacak? İşte yeni güzergahlar... - Sayfa 4

TRAFİK RAHATLAYACAK
Posta Gazetesi'nden Hülya Çaylak'ın haberine göre, Gebze-Pendik-Ayrılıkçeşme-Sirkeci-Zeytinburnu-Bakırköy-Halkalı güzergahından sefer yapacak hat hizmete açıldıktan sonra, tek yönde saatte 75 bin, günlük toplamda ise normalde 96 bin aracın taşıyacağı 1.2 milyon yolcuyu taşıyacak.