İSTANBUL

Galataport İstanbul: Karaköy Sahili 2020’de kamuya açılıyor

Doğuş grubu ile Bilgili Holding’in birlikte hayata geçirdiği Galataport İstanbul sahil şeridi projesi 2020’nin ikinci çeyreğinde kapılarını açmaya hazırlanıyor. 1.2 km sahil şeridinde yer alan Galataport'un bir zamanlar İstanbul’un ticaret merkezi olan Karaköy’e eski ruhunu tekrar kazandırması bekleniyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Galataport İstanbul: Karaköy Sahili 2020’de kamuya açılıyor - Sayfa 1

Doğuş grubu ile Bilgili Holding’in birlikte hayata geçirdiği Galataport İstanbul sahil şeridi projesi 2020’nin ikinci çeyreğinde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Galataport İstanbul: Karaköy Sahili 2020’de kamuya açılıyor - Sayfa 2

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk tanıtım toplantısında şunları söyledi:

"Dünyada ilk defa yolcuların yerin altında karşılanacağı, gümrüklü ve gümrüksüz alanların değişken şekilde ayrılabildiği, şehrin en tarihi ve kültürel açıdan zengin kısmında mürettebat dahil yılda 1.5 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak bir kruvaziyer limanı inşa ettik.

Galataport İstanbul: Karaköy Sahili 2020’de kamuya açılıyor - Sayfa 3

Bir ‘ana liman’ olarak konumlanan Galataport İstanbul; Akdeniz çanağından Karadeniz’e kadar geniş bir coğrafyada da kruvaziyer turizmine hareketlilik getirecek.

Galataport İstanbul: Karaköy Sahili 2020’de kamuya açılıyor - Sayfa 4

Yılda 7 milyonu yabancı turist olmak üzere 25 milyon kişiyi ağırlayacak. Sonuç olarak İstanbul’un yeni ve modern yüzü, geçmişle bağını koparmadan dünyada eşi benzeri olmayan bir görsellik üzerinde bir araya geliyor."