İSTANBUL

FSM'ye 12. gününde ilk kat asfalt atılmaya başlandı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 52 gün sürecek olan çalışmalarda son durum ne? Köprünün kapatılan 4 şeridi nedeni ile İstanbul trafiği alt üst olmuştu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
FSM'ye 12. gününde ilk kat asfalt atılmaya başlandı - Sayfa 1

 Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) başlatılan çalışmalarda ilk kat asfaltlama işlemi başladı. 

FSM'ye 12. gününde ilk kat asfalt atılmaya başlandı - Sayfa 2

Köprünün kapatılan 4 şeridinde asfaltlama, kumlama ve izolasyon malzemeleriyle boyama işleri aynı anda sürdürülüyor. İlk katın ardından ikinci kat asfaltlama işlemine geçilecek. Çalışmalar daha sonra Edirne istikametinde 4 şeritte tekrarlanacak.

FSM'ye 12. gününde ilk kat asfalt atılmaya başlandı - Sayfa 3

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 27 Haziran'da başlayan asfalt yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Köprünün Ankara yönüne trafiğe kapatılan 4 şeritte süren çalışmalarda bozulmuş asfalt iş makineleri ile tamamen temizlenerek kazındı. Ortaya çıkan köprünün demir tabliyelerindeki zaman içinde oluşan paslanma ise kumlama yöntemiyle temizlendikten sonra iki ayrı izolasyon malzemesi sürüldü.

FSM'ye 12. gününde ilk kat asfalt atılmaya başlandı - Sayfa 4

12.  GÜNDE İLK KAT MASTİK ASFALT ATILDI

İzolasyon malzemesinin kurumasının ardından köprü üzerinde ilk kat asfalt döküm çalışmaları başlandı. "Mastik Asfalt" olarak adlandırılan ilk kat asfalt özel bir makineyle köprü üzerinde izolasyon malzemelerinin üzerine seriliyor. Üzerine silindir çıkmayan bu ilk kat asfalt kendi kendine kurumaya bırakılıyor.