İSTANBUL

FSM'de ilk dört şeridin asfaltı döküldü

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) başlatılan çalışmalarda kapatılan dört şeridin son kat asfaltı atılıyor. Asfaltın kurumasının ardından şeritler çizilecek ve yenilenen 4 şerit kullanıma açılacak. Ama trafik kabusu bitmeyecek. Bu çalışmasının ardından Edirne istikametinde bulunan 4 şerit eş zamanlı olarak trafiğe kapatılacak.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
FSM'de ilk dört şeridin asfaltı döküldü - Sayfa 1

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 52 gün sürecek olan çalışmalarda son durum ne? 27 Haziran'da başlayan çalışmalar kapsamında  4 şerit trafiğe kapatılmış ve İstanbul trafiğini alt üst olmuştu.

FSM'de ilk dört şeridin asfaltı döküldü - Sayfa 2

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 27 Haziran 2019 tarihinde başlayan asfalt yenileme çalışmaları sürüyor. Köprünün Ankara yönüne trafiğe kapatılan 4 şeritte süren çalışmalarda bozulmuş asfalt iş makineleri ile tamamen temizlenerek kazındıktan sonra iki ayrı izolasyon malzemesiyle kaplanmıştı. 

FSM'de ilk dört şeridin asfaltı döküldü - Sayfa 3

Ardından köprüye ilk asfalt tabakası serilmişti. Köprüde bu çalışmaların ardından son kat asfalt atılmaya başlandı. Asfalt döküm makineleri ve arkadasın da silindirlerle Avrupa yakasından Anadolu yakasına doğru köprü üzerine asfaltlama yapıldı. 

FSM'de ilk dört şeridin asfaltı döküldü - Sayfa 4

Asfaltlama çalışmalarının ardından köprü üzerinde şerit çizme çalışmalarının başlayacağı öğrenildi.