İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu’nu duygulandıran minibüs! Çok etkilendi...

Zeytinburnu-Bakırköy hattında minibüsçülük yapan Mehmet Şirin Çiçek, kadın cinayetlerinden çocuk istismarına, çevre kirliliğinden hayvan haklarına kadar birçok farklı konuda kendi elleriyle hazırladığı çıkartmaları, ekmek teknesine yapıştırdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmek istediğini dile getiren Çiçek, amacına hiç beklemediği bir anda ulaştı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu’nu duygulandıran minibüs! Çok etkilendi... - Sayfa 1

İmamoğlu’nun duraklarına yakın Zeytinburnu Çırpıcı Sosyal Tesisleri’ndeki bir etkinliğe geldiği bilgisini alan Çiçek, kapıda beklediği İBB Başkanı ile görüşmeyi başardı. Çiçek’i kırmayan İmamoğlu, minibüste gördüğü manzaradan çok etkilendi.

Ekrem İmamoğlu’nu duygulandıran minibüs! Çok etkilendi... - Sayfa 2

“Her insanın yaşadığı kenti dert ettiğinde çok üst seviyede bir hizmet sunabileceğinin küçük bir örneği bu” diyen İmamoğlu, duygularını, “Onur duydum böyle güzel bir hemşehrim olmasına. Gurur duydum. Vallahi yüreğine sağlık. Yüreği güzel adamsın, teşekkür ediyorum sana. Herkesin, hangi işi yapıyor olursa olsun, bu duyarlılıkta iş yaptığı bir şehirde, mutluluğun ve huzurun dışında hiçbir şey olmaz. Her şey çok güzel olur” sözleriyle dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu’nu duygulandıran minibüs! Çok etkilendi... - Sayfa 3

Minibüs şoförü Mehmet Şirin Çiçek, yaklaşık 2 yıl önce Ağrı merkeze bağlı Bezirhane Köyü’nde kaybolan ve bütün Türkiye’nin nefesini tutarak bulunmasını beklediği; ancak kötü haberini aldığı 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in başına gelen trajik olaydan çok etkilendi. Bir şeyler yapmak gerektiği sonucuna varan Çiçek, mesleki ortamında farkındalık yaratmaya karar verdi. Çiçek; çocuk istismarı, kadın cinayetleri, hayvan hakları, çevre gibi farklı konularda hazırladığı sloganları ve bilgilendirme yazılarını matbaada bastırarak, 34 M 1143 plakalı aracına yapıştırmaya başladı. Çiçek, aracındaki etiketler ve çıkartmalar çoğaldıkça, amacına ulaştı. Çiçek’in bir yolcusu, sıra dışı şoförden habersiz, konuyu, çektiği fotoğraflarla Avrupa Birliği’nin (AB) “Sivil Düşün” isimli projesine taşıdı.

Ekrem İmamoğlu’nu duygulandıran minibüs! Çok etkilendi... - Sayfa 4

ARKADAŞLARINI DA İKNA ETTİ

Bu şekilde AB’nin dikkatini çeken Çiçek, aradığı desteği de hiç hesapta yokken buradan buldu. AB’den, “Bu projeyi büyütmek ister misin” talebini alan Çiçek, hiç düşünmeden bu teklifi kabul etti. Çiçek’in aynı hatta çalıştığı 25 meslektaşı da arkadaşlarından etkilenerek araçlarını toplumsal içerikli çıkartmalarla donatmaya başladı. Bununla da yetinmeyen Çiçek, sokak hayvanlarına mama tedarik etmek için, aracında 1 TL’ye su satma girişimini devreye soktu. Çiçek, bu yolla kazandığı aylık yaklaşık 2000 TL’yi, sokak köpekleri ve kedileri için harcamaya başladı. Bu şekilde medyanın da ilgisini çeken Çiçek, kısa bir süre önce verdiği röportajında, en büyük amaçlarından birinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tanışmak olduğunu belirtti.