İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'nu duygulandıran an! Gözleri doldu sesi titredi

Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Çarşamba pazarında vatandaşlar ve esnafla buluştu. Ayağında eski pabuçlar gördüğü küçük bir çocuk İmamoğlu'nu duygulandırdı. Gözleri dolan İmamoğlu, bir süre zor anlar yaşadı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'nu duygulandıran an! Gözleri doldu sesi titredi - Sayfa 1

Ekrem İmamoğlu'nun yanına yaklaşan 19 yaşındaki Nacican Çakır ile arasında ilginç bir diyalog geçti. Üniversiteye hazırlandığını belirten Çakır, ''17 gün uyuyamadım seçim sürecinde. Mazbatanız alındığı zaman çok moralim bozulmuştu ama o gece yaptığınız konuşma içimde muhteşem bir umut doğurdu'' dedi. İmamoğlu'nun Çakır'a yanıtı, ''Hiçbir zaman umutsuz olmayacağız. En çok da siz gençlere güveniyorum'' oldu. Ardından Çakır ekledi: ''Siz kollarınızı sıvadınız, biz de sıvayacağız.'' 

Ekrem İmamoğlu'nu duygulandıran an! Gözleri doldu sesi titredi - Sayfa 2

Ekrem İmamoğlu, Hırka-i Şerif ziyaretinin ardından soluğu Zeytinburnu Çarşamba Mahallesi'ndeki semt pazarında aldı. Vatandaşların alkışlarıyla karşılanan İmamoğlu, yoğun ilgi altında pazarda zorlukla ilerleyebildi. Vatandaşlar ve pazarcı esnafı, İmamoğlu ile ''selfie'' ve canlı yayın yapabilmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, bu Pazar ziyaretinde de ilginç anlar yaşadı.

Ekrem İmamoğlu'nu duygulandıran an! Gözleri doldu sesi titredi - Sayfa 3

Dün genç bir esnafla yaşadığını diyalogun ardından İçişleri Bakanı Süleynan Soylu'dan bir açıklama geldi. ''Ekrem Bey son günlerde çok gergin. Az önce bir genci tokatladı'' şeklinde açıklaması oldu…


- Neyse. Bazı insanların görme bozukluğu olabilir. Kendisine bir hekim tavsiye ediyorum. Bizim öyle bir sıkıntımız yok. Toplumla herkesle diyalog kurma çabam var benim. Bazen insanların kalbini buz kaplar. Biz insanların kalbindeki buzu eritmeye geldik. Onları aldatan bir medyanın olduğunu biliyorum. Yanlış bilgiyi servis eden basın kuruluşlarının olduğunu biliyorum. Kesip, biçip sadece bir bölümüyle insanların iftiraya maruz kalma çabası içinde olan bilgi verme konusunda kirli bilgi aktaran kurumlar olduğunu biliyorum. Kirlenmemelerini istiyorum. Onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Çabam bu yönde. O genç kardeşime de onu yapmaya çalıştım ama o dinlemek istemedi. Tam da bu işte. Kapalı bir toplum oluşması. Tek yönlü bilgi edinmesi. Çünkü kirli bilgi. Bu işi bu şekilde yapan kurumları Allah'a havale ediyorum. Otursun baksınlar, ne dedi ne demedi. Bu sözler neye sebep olabilir. Bunu böyle le yalan, yanlış şekliyle aktarırsak insanlara nasıl zarar verebiliriz. Biz, insanlar birbirini sevsin istiyoruz. Her insan birbirini sever mi? Sever ya, ne olacak? Bizim kurduğumuz ilişki, vatandaş-idareci ilişkisi. Bir anne-baba ilişkisi değil. Sevsin, saysın zor mu? Ama doğru bilgilerle donatılsın. Benim yaptığım bu ilişkiyi sağlamaktı. Başarılı olmak isterdim. Keşke o kardeşim açık olsa, başarılı olmak isterdim. Umarım sağ duyulu bir şekilde kalbindeki buzları eritir. Benim çabam hep bu yönde olacak. Kimse beni bu yoldan alıkoyamaz. Ben hayatımda hiç kavga etmedim, dayak da yemedim. Birileri o işleri bilebilir ama ben yumruk falan bilmem. 

Ekrem İmamoğlu'nu duygulandıran an! Gözleri doldu sesi titredi - Sayfa 4

Peki efendim, gerginlik açıklaması ile ilgili neler söyleyeceksiniz? Gergin misiniz? 


- Gergin miyim? Gergin olduğunu insan bilemez. Gergin miyim?