İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan Tevfik Göksu'ya Trabzon yanıtı: Seviye çok düştü

Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu'nun yaptığı 'pontus' iması için ''Seviye çok düştü 1 oy için ne yapacaklarını şaşırdılar, zavallılık'' diye cevap verdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan Tevfik Göksu'ya Trabzon yanıtı: Seviye çok düştü - Sayfa 1

Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun Trabzonlular ile ilgili sorusuna, ''Seviyeyi iyice düşürdüler. Esenler'de oturan okuyamamış bir çocuğumuzun evindeydim dün akşam. İftarımı açtım. 3 ay ilgi gösterince diplomasını aldı o gencimiz. Onlarla uğraş. Sokaklarına bak. Parklarına bak. İnsanlara insanca yaşam ortamları hazırla. Bırak Ekrem İmamoğlu'nu. Millet sevdi İmamoğlu'nu'' yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Tevfik Göksu'ya Trabzon yanıtı: Seviye çok düştü - Sayfa 2

Ekrem İmamoğlu, 7 Mayıs'ta Bodrum'dan yola çıkan, 16 Mayıs'ta İstanbul'dan harekete geçerek, 19 Mayıs'ta Samsun'a ulaşacak olan ''STS Bodrum'' isimli tekneyi Kalamış Marina'da ziyaret etti. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Tevfik Göksu'ya Trabzon yanıtı: Seviye çok düştü - Sayfa 3

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın eşlik ettiği İmamoğlu, ''Ege'den Karadeniz'e, 100'ncü Yılında Gazi'mizin İzinde'' sloganıyla yola çıkan teknenin önünde zeybek gösterisiyle karşılandı. İmamoğlu, tekneye binmeden önce, basın mensuplarına kısa bir açıklama yapıp, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Tevfik Göksu'ya Trabzon yanıtı: Seviye çok düştü - Sayfa 4


''ÖNEMLİ BİR TARİH''

''Bodrum Belediyemiz'in, Bodrum'dan başlatılan, Türkiye'nin ilk yelkenli eğitim gemisiyle beraber İstanbul'da bir durak yaptı'' diyen İmamoğlu, ''İstanbul'dan sonra Samsun'a devam ediyor. 19 Mayıs 1919'un 100'ncü yıl dönümündeyiz. 16 Mayıs, Atamız'ın İstanbul'dan yola çıkışı, 15'i gecesi annesi ile paylaştığı vatanın kurtuluşunu anlattığı gece. Hem bugün hem de bu geceyi, aynı zamanda Bakırköy'deki buluşmamızda, bu yüz yılın anlamına yakışır kutlamalarımızla anacağız. Önemli bir tarih. Umut ediyorum ki milletimize hiçbir zaman böyle bir kurtuluş mücadelesi bir daha verilmesin. Başta Atamız olmak üzere, tüm silah arkadaşlarına ve tabii ki milletimizin atasına, dedesine, ninesine, o tarihlerde mücadele veren herkese minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hepsinin mekanları cennet olsun'' şeklinde konuştu.