İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya güvenlik yanıtı: TÜİK verilerini açsın okusun!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya güvenlik yanıtı: TÜİK verilerini açsın okusun! - Sayfa 1

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, ''İstanbul güvenlik sıralamasında 73'ncü sırada'' sözlerini, "Eline tutuşturulmuş bir kağıdı veya kulağına söylenmiş bir sözü hiç araştırmadan, hiç değerlendirmeden bir de kendi gözlemleri ve vicdanının tam aksine böyle söylerseniz adamın biri de çıkar sizi beş paralık eder. Ben ederim, acımam" şeklinde eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Başakşehir'den yanıt verdi: ''Ben, o bilgiyi, 2015 yılının TÜİK verilerinden aldım. Devletin istatistik kurumunun belgeleri, açsın okusun. Orada yazıyor, orada. 'O 2015' diyecekler. 2019'dayız. Nedense 4 yıldır istatistik açıklamıyorlar. Bu kardeşiniz, fikir sahibi ve bilgi sahibi olmadan asla konuşmaz. Ben, okuyan adamım. Okumayanlardan değilim.'' İmamoğlu, ''Bir hanede, 2 bin 20 TL'nin altında bir gelir varsa, o aileye nakdi yardım yapacağız. Hem de 200 liradan, 2 bin 20 liraya kadar'' diyerek, dar gelirli İstanbullular'a müjde verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya güvenlik yanıtı: TÜİK verilerini açsın okusun! - Sayfa 2

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri turu kapsamında Başakşehir'deydi. İmamoğlu'na, CHP Başakşehir Belediye Başkan adayı Abdülhadi Akmugan da eşlik etti. İmamoğlu, Şahintepe Mahallesi'nde Türk bayraklarıyla karşılandı. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, vatandaşlardan gelen fotoğraf çektirme taleplerini yerine getirdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya güvenlik yanıtı: TÜİK verilerini açsın okusun! - Sayfa 3

Bu sırada bir vatandaş, İmamoğlu'na, kendilerine ''terörist'' denilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, ''Vatandaş zor durumda. Bizlere 'terörist' diyenlere cevabımız sandıkta olacak'' dedi. Tokat Zile yöresine ait yöresel kıyafetler giyen kadınlar, İmamoğlu'na yol boyunca eşlik etti. Bir başka kadın vatandaş da ''Allahım sizi var ya başımıza verecek inşallah'' diyerek İmamoğlu'na desteğini belli etti. Mahallede bulunan Karacaören Köyü Veli Baba Cem ve Kültür Evi'nde Alevi vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, burada kısa bir konuşma yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya güvenlik yanıtı: TÜİK verilerini açsın okusun! - Sayfa 4

''31 Mart'ta kesinlikle kazanacağız. İnancım çok yüksek'' diyen İmamoğlu, çok çalışmalarının şart olduğunu belirtti. İmamoğlu, ''Bu şehrin kenara ittiği insanlarımızı, kentin asli unsurları haline getireceğiz. Cemevlerine hak ettiği konumu ve değeri vermeye geliyoruz. Herkes yakınındaki insanları ikna etsin. Sandık günü, herkes çok çalışsın. Siz, 1 gün kendinizi yoracaksınız, ben, 5 yıl size hizmet edeceğim'' diye konuştu.