İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan Odakule’den Taksim Meydanı'na Cumhuriyet yürüyüşü

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerinin başlangıç noktası Taksim Cumhuriyet Anıtı’na Odakule’den yürüyerek ulaştı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan Odakule’den Taksim Meydanı'na Cumhuriyet yürüyüşü - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki çelenk koyma törenine katılmak için Odakule’den tören alanına yürüyerek gitti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Odakule’den Taksim Meydanı'na Cumhuriyet yürüyüşü - Sayfa 2

 İBB üst yönetimi ile zabıta, itfaiye, güvenlik elemanları ve sağlık ekiplerinden oluşan çok sayıda personelin eşlik ettiği İmamoğlu'na ilgi büyüktü.

Ekrem İmamoğlu'ndan Odakule’den Taksim Meydanı'na Cumhuriyet yürüyüşü - Sayfa 3

İmamoğlu her geçen dakika artan kalabalıkla tören alanına ulaştı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Odakule’den Taksim Meydanı'na Cumhuriyet yürüyüşü - Sayfa 4

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1’nci Ordu Komutanı Musa Avsever ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki resmi törende bir araya geldi. Tören; Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sırasıyla Yerlikaya, Avsever ve İmamoğlu, tören mangası eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, saydı duruşunda bulundu. Çelenklerin konulmasının ardından resmi tören sona erdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da resmi törenin ardından, parti yöneticileriyle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.