İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan İBB eleştirisi! Çıkan parayı kimse sormuyor...

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Fatih'te başladığı yerel seçim turuna son sürat devam ediyor. İmamoğlu, tasarruf ve müsrifliklerin önüne geçilmesi halinde 6-6,5 milyar TL'nin İBB kasasında kalacağını hesapladıklarını söyledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan İBB eleştirisi! Çıkan parayı kimse sormuyor... - Sayfa 1

Ekrem  İmamoğlu, ''Uluslararası yetkiye sahip denetim kurullarının İBB'yi denetlemesine fırsat vereceğiz. Demokrat bir belediyeciliği tanımlıyoruz adım adım. Bütçe yönetimi konusunda da uzmanlardan bu süreçte faydalanacağız. Türkiye'deki bir temizlenme sürecidir İstanbul'da yapılacak belediyecilik. Çıkıp, 'Şunu yaptım, bunu yaptım' diyorlar, kendi ceplerinden veriyorlarmış gibi. Çıkan parayı kimse sormuyor. Marifet gibi de anlatıyorlar. Mühendislik işi bu. Geçmediğiniz köprünün, havaalanının, tünelin parasını ödüyor musunuz, ödemiyor musunuz? Kimse buna bakmıyor. 1 Nisan'da biz İBB Başkanı seçileceğiz. Seçilmezsek İBB bütçesi büyük sıkıntı yaşayacak'' dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan İBB eleştirisi! Çıkan parayı kimse sormuyor... - Sayfa 2


''Yönetsel bir devrime ihtiyacımız var''

İstanbul'un genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten İmamoğlu, kentin dünyadaki en büyük çocuk kentlerinden bir tanesi olduğunu vurguladı. İmamaoğlu, ''İstanbul'da, 18 yaşına kadar neredeyse 5 milyon insan yaşıyor. 30 yaş altına, üniversite gençliğine hizmet etmeniz gerekiyor. Keşke hepsinin fikirlerini alabilsek. Gençlerle bir arada olmayı başarabilen bir mekanizma yok. Genel olarak gençler siyasete ilgi duymuyor. Siyasi metotları ve siyaset yapanların tavrını, tarzını sorgulamamız lazım. Yönetsel bir devrime ihtiyacımız var. Bu, sadece A ya da B partisine karşı bir devrim değil, bütüncül bir devrim'' dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan İBB eleştirisi! Çıkan parayı kimse sormuyor... - Sayfa 3


''Fikir sormadan yol alma devri iflas etmiştir''

Bu devrimin en baştaki tanımının katılımcılık olduğunu vurgulayan İmamoğlu, gençleri sürece katmanın gerekliliğinin altını çizdi. İmamoğlu, ''Teknoloji de katılımcılığa katkı sunuyor. Sesimizi duyurmak istediğimiz kitlelere sosyal medya üzerinden hitap edebiliyoruz. Farklı mecralarda yapabileceğiniz duyurularla insanlara duyuru yapabilir, sürece katabilirsiniz. İBB, İstanbulluluk gibi tanımlarla yürüdüğünüzde, gençler arasında katılımcılığı sağlayabilirsiniz. Fikir sormadan yol alma dönemi iflas etmiştir. Kentsel dönüşüm süreci yürümedi örneğin. İnsanlar mutsuz. Deprem için de adım atılmadı. İlgili kurumları, kişileri ve STK'ları da sürece katıp, böylece sorunları çözebilirsiniz. İnsanlara, mükemmel bir şey sunsanız bile şüphe eder. 'Acaba arkasında ne var' der. Ne yazık ki son dönemdeki siyaset, bilgi verme paylaşma konusunda kötü durumda. Bu anlamda da devrime muhtacız. Kendi tecrübelerim var. Muhalefet ve iktidar olduğum 5'er yıllık dönemler var. Bazı adımlarda başarısız olmuşuzdur ama İBB gibi bir kurumu bu sürece dahil ettiğinizde, katılımcı ve şeffaf bir devrim yapmış olursunuz'' diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan İBB eleştirisi! Çıkan parayı kimse sormuyor... - Sayfa 4


''Belli olmaz, belki Cumhurbaşkanı da bana oy atabilir!''

Her sorunu, muhatabı olan kurum, kuruluş ve kişilerle kuracakları ortak masalarda çözmeyi hedeflediklerini belirten İmamoğlu, ''Bu da atacağımız önemli adımlardan biri olacak. Bu da lafta olmayacak önemli bir devrimdir. Partizanlığı asla içine katamayan, ortak akıl, ortak masa, ortak çaba kültürünün varlığıyla katkıda bulunacak devrime'' şeklinde konuştu. İmamoğlu'nun, herkesin oyuna talip olduğunu söyledikten sonra kurduğu cümleler, öğrencileri kahkahaya boğdu: ''Herkesin oyunu istiyorum dedim. Şaka, espri değil. Cumhurbaşkanı dahil, herkesten istedim. Belli olmaz. Oy atarken Allah'la kul arasında. Belki de atabilir.''