İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a su ve ulaşımda indirim yanıtı

Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarına iftar sofralarıyla devam ediyor. Her akşam sürpriz evlere giderek iftar yapan İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın su ve öğrenci akbili indirimine göndermede bulundu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a su ve ulaşımda indirim yanıtı - Sayfa 1

Ekrem İmamoğlu, iftarını ‘‘Metrobüs Bahattin’’ olarak ünlenen Bahattin Çağış’ın Esenyurt Merter Çeşme Mahallesi’ndeki evinde açtı. İmamoğlu’nun iftar açtığı eve gelen 14 yaşındaki Berfin Güngör adlı çocuk, ‘‘Dedem çok hasta ve sizi çok seviyor. Onu görmeye gelir misiniz’’ diyerek İmamoğlu’nu evlerine davet etti. Berfin’i kırmayan İmamoğlu, 87 yaşındaki Ubeydullah Güngör’ü hasta yatağında ziyaret etti. İmamoğlu’nu karşısında gören Ubeydullah Güngör, göz yaşları içinde şu duygusal konuşmayı yaptı: ‘‘Ben, senin ayağının tozuna kurban olurum. Hoş gelmişsin. Emaneti senden alanları Allah’a havale ediyorum. Sana yapılanlar izzet-i nefsime dokundu. Bu topal ayağımla gidip sana oyumu atacağım. Senin için ağladım.’’ İmamoğlu da Güngör’e, ‘‘Ben de senin için çalışacağım. Kurban olurum sana, güzel yüreğine. Sana layık olacağım. Her şey çok güzel olacak. Bana dua et. Hakkını helal et’’ şeklinde yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a su ve ulaşımda indirim yanıtı - Sayfa 2

ALMANYA’YA CANLI BAĞLANTI!

İmamoğlu, başka vatandaşlarla da telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Bu sırada misafirlerden birinin, ‘’Arkadaşlarla aramızda İmamoğlu sabrı diliyoruz birbirimize’’ demesi gülüşmelere yol açtı. İmamoğlu, kendisine seçimlerde başarılar dileyen misafirlere, ‘‘Milletimizle beraber güzel bir sonuç alacağız’’ yanıtını verdi. Misafirler, iftarını İmamoğlu’nun duasıyla açtı. İftarın ardından da ev, İmamoğlu’yla fotoğraf çektirmek isteyenlerle doldu taştı. Bu sırada eve gelen 14 yaşındaki Berfin Güngör, ‘‘Dedem hasta. Evde yatıyor. Sizi de çok seviyor. Yan binada oturuyoruz. Dedemi görmeye gelebilir misiniz’’ diyerek İmamoğlu’na ricada bulundu. Küçük kızın ricasını kabul eden İmamoğlu, iftar ziyaretinin ardından Çağış Ailesi’nin evinden ayrıldı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a su ve ulaşımda indirim yanıtı - Sayfa 3

İMAMOĞLU’NDAN YILDIRIM’A ‘‘SU’’ VE ‘‘ULAŞIMDA’’ İNDİRİM YANITI

Bina girişinde İmamoğlu’nu bekleyen onlarca çocuk, ‘‘Başkanımla her şey güzel olacak’’ sloganıyla karşıladı. İmamoğlu’nu sevgi çemberine alan çocuklar ve vatandaşlar, fotoğraf çektirme yarışına girdi. İmamoğlu, gazetecilerin sorularını da sokakta, ‘‘Ekrem Başkan’’, ‘’Hak, hukuk, adalet’’ ve ‘’İstanbul seninle güzel olacak’’ sloganları eşliğinde yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a su ve ulaşımda indirim yanıtı - Sayfa 4

Gazeteciler İmamoğlu’na, rakibi Binali Yıldırım’ın sosyal medya üzerinden ulaşım ve suda yapmayı vadettiği indirimleri sordu.