İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu: Yenikapı'daki araçlardan utanıyorum!

Ekrem İmamoğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı’nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, yaklaşık 1,5 kilometrelik yolu yürüdü. Ardından kameraların karşısına geçen İmamoğlu, Yenikapı'ya çekilen araçlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu: Yenikapı'daki araçlardan utanıyorum! - Sayfa 1


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belgrad Ormanları’ndan sonra kentin ikinci orman içi yürüyüş parkuru olması planlanan Kemerburgaz Kent Ormanı’nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yeşillikler içinde yanıtladı. İmamoğlu, “Yenikapı’ya gidecek misiniz? Araçlarla bir fotoğrafınız olacak mı?” sorularına, “Benim araçlarla bir fotoğraf çektirme diye bir çabam olmaz. Benim amacım, bu şehrin israfını engellemek. Bu şehrin tasarruf gücünü arttırmak. Orada araçlar var. Arkadaşlarım teknik raporlarını basınla paylaşacaklar. Benim oraya gidip arabaları göstermem… Niye? Ben, utanıyorum. Onları mı göstereceğim. Utanıyorum yani” şeklinde yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu: Yenikapı'daki araçlardan utanıyorum! - Sayfa 2

İmamoğlu, “Çünkü 5,5 milyon metrekareden bahsediyoruz. 5,5 milyon metrekarelik alanda, muazzam yürüyüş yolları düzenlenebilir. Burası, yılların ormanı. İçinde barajımız var, baraj gölümüz var. Etrafında muazzam bir peyzaj var. Bir kısım yatırım yapılmış ama kalmış. Burayı çok hızlı İstanbulluya açmak istiyoruz. 29 Ekim’de, Cumhuriyet Bayramı’yla beraber, burayı halka açacağız” dedi.

Ekrem İmamoğlu: Yenikapı'daki araçlardan utanıyorum! - Sayfa 3

İstanbulluların, Belgrad Ormanı’ndan sonra yürüyüş parkurlarının olduğu bir parka kavuşacağının müjdesini veren İmamoğlu, “İstanbul’un başka noktalarıyla ilgili de arkadaşlarım çok değerli bir adım atmışlar. Tümüyle envanterini çıkarıp, insanların doğal şekliyle kullanabileceği, doğasını asla bozmadan hem kullanabileceği hem de koruma görevini yerine getirebileceği neler var, nereleri var, İBB’nin kontrolünde ama henüz kullanılmamış neler var, bunları hep analiz ediyoruz. İstanbul’un bütüncül bir envanterini çıkartmak diyebiliriz buna. Ormanlarımız var, İSKİ havzalarındaki alanlarımız var. Buralarda tarım yapmayı hedefliyoruz. İstanbul, nimetlerini insanlarına, İstanbulluya servis etmeye hazır muazzam bir coğrafya. Biz, bunu hızlandıracağız” şeklinde konuştu. Gazeteciler, Dilek İmamoğlu’na da Kent Ormanı ile ilgili görüşlerini sordu.

Ekrem İmamoğlu: Yenikapı'daki araçlardan utanıyorum! - Sayfa 4

DİLEK İMAMOĞLU: “VAATLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

Dilek İmamoğlu, “Çocuklarla gelinip, vakit geçirilecek çok güzel bir yer. Zarar vermeden, doğasını koruyarak çok güzel şeyler düşünülüyor zaten. Bekliyoruz hizmetlerini” diyerek, eşinin vaatlerinin takipçisi olacağını belli etti.