İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu: Kötü sözler bana sinek vızıltısı gibi geliyor!

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim turu kapsamında Kapalıçarşı'da kanaat önderleri ile buluştu. İmamoğlu burada, ''Kötü sözler bana sinek vızıltısı gibi geliyor'' dedi.

Ekrem İmamoğlu: Kötü sözler bana sinek vızıltısı gibi geliyor! - Sayfa 1

İmamoğlu, ''Bu şehrin ve de bu ülkenin felsefesini ve derinliğini oluşturan alimler, düşünürler bize o kadar güzel sözler emanet edip gitmişler ki, başka bir ses dinlemeye gerek yok. Onun için bugünkü kötü sesler bana sinek vızıltısı gibi geliyor, hiçbir önemi yok" dedi. Kapalıçarşı turu sırasında vatandaşlar ve esnafın yanı sıra turistlerden de yoğun ilgi gören İmamoğlu, bir vatandaşın, ''HDP'yle ittifak'' yapıldığı iddiasına, ''Andımızın, Meclis'te Ak Parti ve HDP oylarıyla kaldırıldığını biliyor musun'' yanıtını verdi. Vatandaştan, ''Arada bir aynı fikirde oldukları oluyor'' yanıtını alan İmamoğlu, ''Arada başka TV kanallarını da izle'' şeklinde karşılık verdi.

Ekrem İmamoğlu: Kötü sözler bana sinek vızıltısı gibi geliyor! - Sayfa 2

İmamoğlu, gazetecilerin, birkaç vatandaştan gelen tepkiler üzerine yönelttiği, ''Tepkiler bilinçli mi sizce'' sorusunu da yanıtladı: ''Bunlar, basit ısmarlama cümleler. Geçerliliği ve kabulü mümkün olmayan cümleler. Tabii böyle bir pazarlama da var. Üzücü olan o. Gündemi oraya çekmek isteyenler var siyasi ortamda. En üst yetkililer bunun içerisinde. Bu çok can yakıcı. Buna dönük, aynı paralelde yayın yapan TV kanalları var, insanlarda, kini ve nefreti aşılamaya çalışan. Ama ruhumuzda hiç yok. Nefret, zayıfların işi. Biz, güçlü insanlarız.''

Ekrem İmamoğlu: Kötü sözler bana sinek vızıltısı gibi geliyor! - Sayfa 3

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Fatih İlçesi'ndeki tarihi Kapalıçarşı'da, kanaat önderleriyle birlikte kahvaltı yaptı. İmamoğlu'na, CHP Fatih İlçe Belediye Başkan adayı Soner Özimer de eşlik etti. Bir katılımcının, ''Sakın ola kavga etmeyin başkanım. Efendi bir kimlik sergiliyorsunuz. Bunu devam ettirin'' temennisinin ardından söz alan İmamoğlu, siyasetin, kötü ve kirli dilinden uzak duracağının sözünü verdi. İmamoğlu, "İnsanın ruhunu her şeyiyle inciten bir dil kullanmanın ne faydası var. Alimler, düşünürler o kadar güzel sözler bize emanet edip gitmişler ki başka bir ses dinlemeye gerek yok. Onun için bugünkü kötü sesler bana sinek vızıltısı gibi geliyor, hiçbir önemi yok" dedi.

Ekrem İmamoğlu: Kötü sözler bana sinek vızıltısı gibi geliyor! - Sayfa 4

''Bağcılar'ın huzursuzluğu turizmi de etkiler''

Kendisine çarşı yönetimi tarafından, normal koşullarda günde yaklaşık 500 bin kişini ziyaret ettiği Kapalıçarşı'ya giren insan sayısında, son dönemde 4'te 1 oranında düşüş olduğu bilgisinin verildiğini kaydeden İmamoğlu, ''Turizm meselesi, benim tek başıma nutuk atmam ve vaatlerde bulunmamla çözülmez. Mekan çok önemlidir ama aynı zaman o şehrin bir senaryosu, yıllık takviminin olması gerekir. Dünyanın birçok yerine gittim, ama tarihi yarımadadaki zenginlik, dünyada yok. Buranın bambaşka bir yerde olması gerekirdi. 25 yıldır aynı anlayışın İstanbul'u ve Fatih'i yönetmesi, yine aynı anlayışın 17-18 yıldır merkezi iktidarı elinde tutması tarihi yarımada için bir fırsat olmalıydı. Bu bir nimet. Hazine korumak gibi bir şey'' dedi.