İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu işten çıkarılanlarla görüştü! Seçime 20 gün kala...

Seçime kısa bir süre kala işe alındıkları tespit edilen ve iş akitleri feshedilen İBB çalışanları, Saraçhane binası önünde eylem yaptı. Eyleme kayıtsız kalmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, göstericilerden aralarında sözcü seçmelerini istedi. Eylem yapan grup, aralarından seçtikleri 3 kişiyi, İmamoğlu’na yolladı. Sözcüleri makam odasında ağırlayan İmamoğlu, eylemcilerin sorunlarını dinledi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu işten çıkarılanlarla görüştü! Seçime 20 gün kala... - Sayfa 1


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, iş akitleri feshedildiği için Saraçhane’deki merkez bina önünde eylem yapan eski İBB çalışanlarının seçtiği 3 sözcü ile makam odasında bir araya geldi. “Burada olan ya da olmayan hiçbir arkadaşımızla bizim kişisel bir sorunumuz yok” diyen İmamoğlu, “Bu işin bir siyasi tarifi yok. Siyasi bir hamle değil bu. Bu süreçte özellikle karar verdiğimiz bir şey vardı. Bu seçim dönemindeki işe alımlarla ilgili adaletin, vicdanın işlemediğini düşünüyoruz. Bu konuda hukukun doğru, düzenli bir şekilde oluşması adına verilmiş bir karar bu. Şahsınızla, kişiliğinizle hiçbir ilgisi yok. Ben, o dönemde yetkili birisi olsaydım, seçime bir ay kala eleman alımına müsaade etmezdim” dedi.

Ekrem İmamoğlu işten çıkarılanlarla görüştü! Seçime 20 gün kala... - Sayfa 2

İmamoğlu, “Herkesin hayatla ilgili zorlukları var. 16 milyon insan için hayatın zorlukları var. Biz, bir düzen kuracağız. Bundan sonra yapacağımız her alımda, kim hangi partili, nereli, o, bu, şu, kökeni ne, mezhebi ne… Bu işlere biz girmeyeceğiz. Temiz bir dönem başlatacağız. Biz, siyasi alanda değiliz. Biz, şu alandayız: Hakkaniyetle, adil bir süreç yönetimi yapacağız. Seçime 20 gün kala, 1 ay kala ya da iki seçim arasında eleman alımını doğru bulmuyorum” dedi.

Ekrem İmamoğlu işten çıkarılanlarla görüştü! Seçime 20 gün kala... - Sayfa 3


“İHTİYACIMIZ OLUNCA YİNE PERSONEL ALACAĞIZ”

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Aynı siyasi anlayışta olmasına rağmen, 2004 öncesi, 2004 sonrası binlerce insanı işten çıkardılar. Ama ben öyle yapmadım. Beylikdüzü Belediye Başkanlığım döneminde de seçime 1 ay, 1,5 ay kala işe alınanları çıkardım. Burada da aynı şeyi yaptım. Bunun, sizin hayatınızla, yaşamınızla, sizin tercihinizle, kaderinizle hiçbir ilgisi yok. Buralar benim şahsi malım değil. Tümüyle şeffaf bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarınıza bunları söyleyebilirsiniz. Ben, her birinizin işle ilgili girişimini yenilemesini öneririm. İhtiyacımız olunca yine personel alacağız. Ben seçildiğimden beri 150 bin başvuru var. Peki o iki seçim döneminde kime duyuru yaptılar? Bir ilanla mı geldiniz buraya?”

Ekrem İmamoğlu işten çıkarılanlarla görüştü! Seçime 20 gün kala... - Sayfa 4


“TEMİZ BİR DÖNEMİ BAŞLATACAĞIZ”

Bu sırada araya giren kadın sözcü, “Başkanım, İSTGÜVEN Genel Müdürümüz Ahmet Can Buğday, bayramda bizimle bayramlaşmaya geldi. Bize mesaj yazdı. Hep beraber oturduk. Bize, hiç kimseyi çıkartmayacaklarını söyledi. Bizim 5 ay önce girmiş olmamız konu edilmedi. İçimizde AK Partili arkadaşlarımız da var, CHP’li arkadaşlarımız da var. Her partiden arkadaşlarımız var. Biz, çok zor durumda kaldık. Ahmet Can Bey, ‘Özellikle bayan güvenlik açığımız var. Eleman alacağız’ dedi. Biz çalışırken, iş başvurusu için insanlar gelmeye başladı. Benim 4 çocuğum var” diye konuştu. İmamoğlu, sözcüye karşılık olarak, “Allah bağışlasın. Herkesin hayatla ilgili zorlukları var. 16 milyon insan için hayatın zorlukları var. Biz, bir düzen kuracağız. Bütün arkadaşlarınıza önerimdir: Eleme şeklinde yaptığımız düzenlemede, sizlerin başvuruları da mutlaka gözetilecek. Burada taahhüt ediyorum bunu. Arkadaşlarınıza bunu söyleyebilirsiniz. Bundan sonra yapacağımız her alımda, kim hangi partili, nereli, o, bu, şu, kökeni ne, mezhebi ne… Bu işlere biz girmeyeceğiz. Temiz bir dönem başlatacağız. Biz, şu alandayız: Hakkaniyetle, adil bir süreç yönetimi yapacağız. Seçime 20 gün kala, 1 ay kala ya da iki seçim arasında eleman alımını doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.