İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu: İstanbul seçimleri anamın ak sütü kadar helal!

Ekrem İmamoğlu, YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptaline yönelik iptal kararına Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nden tepki gösterdi. ''Artık herkes için konuşma vakti'' diyen İmamoğlu, ''İstanbul seçimleri anamın ak sütü kadar helal'' dedi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu: İstanbul seçimleri anamın ak sütü kadar helal! - Sayfa 1

Ekrem İmamoğlu, YSK'nın İstanbul kararını, Beylikdüzü'ndeki Yaşam Vadisi'nde on binlerce vatandaşla birlikte protesto etti.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul seçimleri anamın ak sütü kadar helal! - Sayfa 2

''İstanbul seçimlerinin anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir'' diyen İmamoğlu, ''Ben, niye kabul görmedim söyleyeyim size. Ben, bir kişiden talimat almayacağım dedim, 16 milyon insandan talimat alacağım. Bana hizmet etmeyin, 16 milyon insana hizmet edeceksiniz dedim. Artık İBB'de israf yok dedim, 15 günde elde ettiğimiz bilgilerle alacağımız tedbirlerle sizin haklarımızı nasıl koruyacağımı bildiğim için artık israfa izin yok dedim. Onun için beğenmediler. Artık kişilere, gruplara, partilere, derneklere, cemaatlere yardım yok dedim, millet var millet. İşte onun için sevmediler, onun için istemediler. Sizden isteğim; komşularınızla, arkadaşlarınızla Türkiye'miz için milletimiz için demokrasi için bu haksızlığı anlatmaya başlayın. Çünkü hep birlikte, sanatçı da konuşacak, iş insanı da konuşacak. Artık bu toplumda işçisi de, eski siyasi de memuru da öğretmeni de herkes konuşacak. Çünkü ben, şu anda sizlerle paylaştığımı bu sürece geleceğimiz için yapıyorum, kendim için değil'' şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul seçimleri anamın ak sütü kadar helal! - Sayfa 3

İmamoğlu'nun aracı, yaşanan izdiham nedeniyle konuşma yapacağı platforma zorlukla ulaşabildi. Kalabalık, İmamoğlu'nu beklerken ve İBB Başkanı'nın konuşması sırasında sık sık ''Ekrem Başkan'', ''Hak, hukuk, adalet'', ''YSK istifa'' ve ''Hırsız Tayyip'' sloganlarını atan vatandaşlar, platforma ulaşan İmamoğlu'nu alkışlarla karşıladı. İmamoğlu, tarihi konuşmasında şunları söyledi:

Ekrem İmamoğlu: İstanbul seçimleri anamın ak sütü kadar helal! - Sayfa 4

RAMAZAN KUL HAKKI YEME GÜNÜ DEĞİLDİR


- Bu güzel ülkenin güzel insanları, bu akşam sizlerle beraber olduk. Ramazan'ın ilk günü. Orucumuzu açtık, dualarımızı ettik. Bu ülke, millet adına en güzel düşüncelerimizi en güzel duygularımızı, Yaradana sığınarak dualarımıza sığdırdık. Sultanbeyli'deydim. Sultanbeyli'ye söz vermiştim. Ben, iftarımı yer sofralarında açarım. İnanıyorum ki Ramazan ayı birleşme, buluşma, kul hakkı yememe ayı. Biz bu ülkede kul hakkı yenmesin istiyoruz. Biz bu ülkede gençlerimiz başka bir ülke hayali kursun istemiyoruz. Ramazan ayında ettiğimiz dualar bunlar. İnsanlara bol bereket diledik. İşsizliğin 5 milyonu aştığı bu çağda işsizliğin sona ermesini istedik. Dualarımız bunlar. Başka ne isteyebiliriz ki?