İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu eldiveni gözlüğü takıp kaynak yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde önce Edirkekapı’daki Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nda “kış çalışmaları” hakkında bilgi aldı, sonra da Eyüpsultan’a geçerek, 2016 yılının Kasım ayından bu yana inşaatı tamamlanamayan Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatında incelemelerde bulundu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu eldiveni gözlüğü takıp kaynak yaptı - Sayfa 1

Ekrem İmamoğlu, tramvay hattının Balat ve Feshane durakları arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik mesafeyi, kurmaylarıyla birlikte yürüdü. Raylar arası makasın kaynak işlemini gerçekleştiren İmamoğlu, gazetecilerin sorularını da burada yanıtladı. 

Ekrem İmamoğlu eldiveni gözlüğü takıp kaynak yaptı - Sayfa 2

İmamoğlu, “Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'daki kuraklık açıklamanızdan sonra "Bir haftadır çalışıyorum, planlarım hazır talep edilirse, Cumhurbaşkanı’nın emri ile yardım ederiz" diye bir açıklaması oldu. Sizin bir talebiniz olacak mı” sorusuna, “Eski İSKİ Genel Müdürü, bakan. Kendilerine tavsiyem, elinde bir imkan ya da fırsat varsa hiç bir emir beklemeksizin bizimle diyalog kurabilir. Biz de kendisini ararız. Bu tür acil ve önemli kamu konuları emir beklemez” yanıtını verdi. 

Ekrem İmamoğlu eldiveni gözlüğü takıp kaynak yaptı - Sayfa 3

ELDİVENİ, GÖZLÜĞÜ TAKIP KAYNAK YAPTI

İmamoğlu, Edirnekapı’daki incelemelerini daha sonra Balat’a taşıdı. İmamoğlu, yapımına 2016 yılının Kasım ayında başlanan ancak planlanan sürede tamamlanamayan Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatında, İBB üst yönetimi ile birlikte incelemelerde bulundu. Balat’tan Feshane istasyonlarına kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik yolu, raylar boyunca yürüyen İmamoğlu, yetkililerden bilgi aldı. İşçilerin raylar arası makasta yaptıkları kaynak işlemine denk gelen İmamoğlu, duraklayarak çalışanlardan bilgi aldı. İmamoğlu, eldiven ve gözlük takarak, kaynak işlemini, çalışanların yönlendirmeleriyle gerçekleştirdi. Bu sırada renkli görüntüler oluştu.

Ekrem İmamoğlu eldiveni gözlüğü takıp kaynak yaptı - Sayfa 4

“HATTI BİRAN ÖNCE BİTİRMEK İSTİYORUZ”


Çalışmalar yeniden başladı. Duran hatlardan biri olarak mı gösteriliyor? 


- Duran demeyelim, biraz yavaşlayan hat diyelim. Daha önce planlanmış bir ödenek kısmı vardı. Bu bittiği için yavaşlamıştı; ama firma yine ufak ufak biraz işlerine devam ediyordu. Ek kaynak konusunda çalışıyoruz. Burayı 2020’ye hazır etmek istiyoruz. 2020’de sadece bu hat değil, aynı zamanda Unkapanı geçişini de… Çünkü orada bir tasarım eksikliği vardı, proje eksikliği vardı. Arkadaşlarım onları giderdi. Son durağına kadar hem metro hattıyla birleşen bir aktarım merkezi hem Sirkeci-Eminönü bölümüyle yaya ve raylı sistemle birleşme noktalarının bütün tasarımları sürüyor. Çok hızlandığımız ve çok önemsediğimiz bir hat. Alibeyköy’den Eminönü’ne, Sirkeci’ye çok yoğun bir insan taşıması var. Ama bizim için daha önemlisi, gün boyu turistik bir alandan bahsediyoruz. Bir tarafta Haliç’i izleyebileceği, gezilecek güzel bir hat tasarlanmış. Ama ne yazık ki yavaşlayarak ilerlemiş. Biran önce bitirmek istiyoruz. Burada müthiş destinasyonlar var. Haliç kıyısında müzelerimiz var. Çok güzel yeşil alanlar tasarlıyoruz. Yanı sıra tarihi alanlar var Balat’tan tutun Eyüpsultan’a kadar. Bütünüyle çok verimli hem turistik hem güncel insan taşımacılığına katkı sunan, aynı zamanda Mecidiyeköy-Mahmutbey hattına birleşen bir durağı olan çok verimli bir hat. Onun için 2020’de bu güzel hattı, İstanbullularla buluşturmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz.