İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi' açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Anıtı'nın bulunduğu alanda 'Hafıza 15 Temmuz' müzesinin açılışını yaptı. Yapılışı yaklaşık 1,5 yıl süren ve 15 Temmuz'un 3. Yıldönümünde açılan Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nde, 15 Temmuz 2016 da şehit olanların isimlerinin ve hayatlarının anlatıldığı bir bilgi ekranı da yer alıyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi' açılışını yaptı - Sayfa 1

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen Hafıza 15 Temmuz Müzesi, FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üçüncü yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı etkinlikle açıldı. Erdoğan müzenin İstanbul'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi ve  gazeteci Hande Fırat'la facetime üzerinden irtibata geçtiği o meşhur telefonu müzeye kendi elleri ile koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi' açılışını yaptı - Sayfa 2

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen Hafıza 15 Temmuz Müzesi, FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üçüncü yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı etkinlikle açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi' açılışını yaptı - Sayfa 3

Açılışa katılan vatandaşlar Erdoğan'ın konuşmasının başında "İşte ordu, işte komutan" sloganları attı. Bu akşam "Hafıza 15 Temmuz"u açtıklarını ifade eden Erdoğan, "Gerçi altına bir 'müze' de ilave edilmiş ama müellifine sormam lazım, izin almam lazım." diyerek, müzenin İstanbul'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hafıza 15 Temmuz Müzesi' açılışını yaptı - Sayfa 4

Tarih yazmak kadar yazılan tarihi yeni nesillere doğru bir şekilde aktarmanın da önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bizler, mazisi çağ açıp, çağ kapatan fetihlerle, zaferlerle, Çanakkale, Kut'ül Amare gibi destansı mücadelelerle dolu bir milletiz. Tarih yazan bir millet olarak, tarihimizi kayda geçirme, yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma konusunda maalesef aynı başarıyı gösteremiyoruz." diye konuştu.