İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan anketlere güvenmiyorum dedi ortalık karıştı

Sandığın kurulmasına 30 gün kala, anket şirketlerinin sonuçlarını tam olarak açıklamaması kafaları karıştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'anketlere güvenmiyorum' çıkışıyla başlayan polemikte son durum ne? Anket sonuçları için hangi lider ne söyledi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan anketlere güvenmiyorum dedi ortalık karıştı - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı'nın 'Anketlere güvenmiyorum, manipüle ediliyor' sözleriyle başlayan tartışma gündeme oturdu. CHP'den de 'Sonuçlara inanmıyoruz' çıkışı geldi. Sandığın kurulmasına 30 gün kala şirketlerin sonuçları hala açıklamamış olması da kafaların karıştığı süreçte spekülasyonlara zemin hazırlayan bir diğer unsur oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan anketlere güvenmiyorum dedi ortalık karıştı - Sayfa 2

Seçimlerin oy, siyaset ve seçmen denklemi haricinde en renkli ve heyecanlı vazgeçilmezlerinden biri de anketler. Her seçim döneminde açıklanan sonuçlar büyük tartışmaları da beraberinde getiriyor. Ancak bu kez durum farklı. Seçimler bir ay kala hala açıklanan kapsamlı bir çalışma bulunmuyor. Bütün partiler il ilçe bazında sürekli saha araştırmaları yaptırıyor ancak u çalışmalar büyük oranda liderlerin masasında kalıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan anketlere güvenmiyorum dedi ortalık karıştı - Sayfa 3

Araştırma şirketleri ise sahada ilk kez 'ittifak'ların da yarışacağı seçimlerde anket yapmanın zorluğuna dikkat çekiyor. Bütün bunlar bir yana henüz büyük bir çalışma açıklanmasa da anketler yine siyasilerin gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlayan tartışmaya neredeyse tüm partiler katıldı ancak yine ortada açıklanan bir anket olmadan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan anketlere güvenmiyorum dedi ortalık karıştı - Sayfa 4

CHP'nin seçim çalışmalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da tartışmaya katılanlardandı. Torun da bazı anket sonuçlarının kendileri açısında çok şaşırtıcı olduğunu belirterek "Sonuçlara inanamadığımız yerler oldu. Tekrar tekrar sahada kontrol ettiriyoruz. Hakikaten bizim de başımıza çok geldi son dönemde. Bir yerde anket yaptırıyoruz. Birçok yerde sahaya iki ekip gönderiyoruz. Birbirinin sağlamasını yapsınlar diye. Çok şaşırtıcı sonuçlar geliyor" yorumunu yaptı.