İSTANBUL

Boğaz'da kaçak midye avcılarına operasyon

İstanbul Boğazı’nda kaçak olarak midye avlayan tekneler polis tarafından tek tek tespit edildi. Beylerbeyi Sahili’ne getirilen teknelerde neler ele geçirildi neler...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Boğaz'da kaçak midye avcılarına operasyon - Sayfa 1

İstanbul Boğazı'nda belirlenen alanlar dışında tekneleriyle kaçak midye avlayanlar,  Deniz Polisi ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonda yakalandı.  

Boğaz'da kaçak midye avcılarına operasyon - Sayfa 2

 Boğaz’da avlanma yapan teknelere 'dur' ihtarında bulunuldu ve tespit edilen 3 tekne Beylerbeyi Sahili’ne getirildi.

Boğaz'da kaçak midye avcılarına operasyon - Sayfa 3

İstanbul Boğazı’nda yakalanıp Beylerbeyi Sahili’ne yanaştırılan bir teknede gizlenmiş halde çok sayıda çuval içinde midye bulundu. Çuvallar, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde gizlendiği yerden çıkartıldı. Ekipler tarafından, teknelerde bulunan ‘Kara Kıllı Midye’ olarak tabir edilen midyelerin, canlı olup olmadığı kontrol edildikten sonra, canlı olduğu tespit edilen toplam 2 ton midye, Deniz Polisi ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gözetiminde teknede bulunan kişiler tarafından kova ve küreklerle tekrar denize döküldü.

Boğaz'da kaçak midye avcılarına operasyon - Sayfa 4

Polis tarafından kaçak midye avladığı tespit edilen 3 teknede bulunan 10 kişiye İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından cezai işlem uygulandı. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu uyarınca kaçak avlanma yapan her bir kişiye 1635 lira para cezası kesildi.