İSTANBUL

Binali Yıldırım'dan Cumhur ittifakı mesajı

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzincan mitingine katıldı ve Cumhur İttifakı'na ilişkin bomba açıklamalar yaptı.

Binali Yıldırım'dan Cumhur ittifakı mesajı - Sayfa 1

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı'na değinerek "Seçimlere ayrı girilen yerlerde birbirimizin hasmı değiliz, hısmıyız, kırıp dökmeden güzel bir yarış olsun istiyoruz. Medeni şekilde adaylar kendilerini ifade etsin, projelerini anlatsın, hemşehrilerimiz kararını versin." dedi.

Binali Yıldırım'dan Cumhur ittifakı mesajı - Sayfa 2

AK Parti'nin iktidara geldiği tarihten sonra yaptığı hizmetlere değinen Yıldırım, şöyle devam etti: "1994'ü, İstanbul'da neler olduğunu hatırlayın, çamur, çukur, çöp, hava kirliliği, Haliç'in müşkül kokuları. Ne oldu? 27 Mart 1994'te o geldi, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan geldi, İstanbul'u ayağa kaldırdı. Bugün artık İstanbul'da çöp, çamur, hava kirliliği konuşulmuyor. Şimdi İstanbullular 'Trafik sorunu çözün, araba çok, otopark az, otopark yapın, daha çok yeşil alan yapın, depreme karşı tedbir alın, gençlere kadınlara belediye de daha çok yer verin, daha çok onlar geleceğin İstanbul'unda yerini alsın.' diyor. Akmayan suyundan, çöp dolu sokaklarından, hava kirliliğinden elhamdülillah İstanbul'da eser yok."

Binali Yıldırım'dan Cumhur ittifakı mesajı - Sayfa 3

"Bizim davamız sen ben davası değil, millet davasıdır"

Yıldırım, daha sonra kentteki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kentteki Kulem Salonu'nda bir araya geldi. Burada da bir konuşma yapan Yıldırım, 16 yıldır gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek şunları dile getirdi:

Binali Yıldırım'dan Cumhur ittifakı mesajı - Sayfa 4

"Başta Erzincan olmak üzere ülkemizin her köşesini geliştirmek, kalkındırmak için 16 yıldır gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bizim davamız sen ben davası değil, millet davasıdır. Bin yıllık medeniyetimizi gelecek bin yıllara taşıma, milletimizin hakkını hukukunu koruma ve refahını arttırma davasıdır. AK Partiyi kurduğumuz ilk günden itibaren milletin umudu olmamızın sebebi de budur. Henüz 15 aylık bir partiyken bu millet AK Parti'yi iktidar yaptı."