İSTANBUL

Binali Yıldırım 6. Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışını yaptı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde 6. Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışını yaptı.

Binali Yıldırım 6. Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışını yaptı - Sayfa 1

Binali Yıldırım, Dünya Kadınlar Günü'nü dolu dolu kutladıklarını belirterek, "Bir gün değil her gün kadınların günüdür. Kadın-erkek beraber mücadele veriyoruz. Güzel günlerde de zorluklarda da beraberiz. Çünkü geleceğe evlatlarımızı birlikte hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım 6. Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışını yaptı - Sayfa 2

Okurların e-kitap gibi geleceğin mecralarına hazırlanırken, diğer yandan kağıda fiziki olarak sahip çıkmasının önemine işaret eden Yıldırım, "Halk kütüphanelerinden yararlanan İstanbul'da hemşehrilerimizin sayısı yüzde 30 arttı. Bu talebe paralel bir şekilde kütüphanelerimize olan ihtiyaç da artıyor." diye konuştu.

Binali Yıldırım 6. Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışını yaptı - Sayfa 3

"Türkiye'deki halk kütüphanelerindeki kitap sayısı son bir yılda yüzde 6'nın üzerinde artış gösterdi. Üniversite kütüphanelerindeki kitap sayısı yüzde 7,5 arttı. Biz de İstanbul'un büyüklüğüne, şehrin kültürel mirasına yakışacak bir kütüphaneyi şehrimize kazandıracağız.

Binali Yıldırım 6. Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışını yaptı - Sayfa 4

Rami Şehir Kütüphanesi milyonlarca esere, dijital yayına ev sahipliği yapacak. Bu kütüphanemiz uluslararası alanda bilim, sanat, kültür insanlarına büyük fırsatlar sunacak. 75 bin metrekarelik bir açık alanın 33 bin metrekaresi kütüphane olarak düzenlenecek. Ayrıca yıllardır İstanbul'a hizmet veren Atatürk Kitaplığı, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi ile birleştirilerek 6 bin metrekarelik Atatürk Şehir Kütüphanesi şeklinde yeniden düzenlenmiş olacak. Hayırlı, uğurlu olsun, bu iki önemli eser İstanbulumuza çok daha değer kazandıracak."