İSTANBUL

'Allah bunlara akıl versin' diyerek trajikomik olayı tek tek anlattı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da dedesinin mezarında gece vakti gizlice çekim yapıldığını öne sürerek yaşananları anlattı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
'Allah bunlara akıl versin' diyerek trajikomik olayı tek tek anlattı - Sayfa 1

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Bosna Sancaklı vatandaşlarla buluştuktan sonra Bayrampaşa Meydanı'nda halkla buluştu.

'Allah bunlara akıl versin' diyerek trajikomik olayı tek tek anlattı - Sayfa 2

İmamoğlu, sözlerine, ''Dedik ki, yerel seçim bitti, herkes işini yapsın dedik. Dinletemedik. Millet seni getirdi, millet yollar. Bu kadar basit. Böyle anlamsız, hukuka aykırı bir karar alarak milletin hakkını, emanetini ve iradesini gasp ettiler. Ne yapacağız? Hep bir olacağız. Hep birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, 23 Haziran'da bu hukuk bilmeyenlere anlatacağız'' şeklinde başladı.

'Allah bunlara akıl versin' diyerek trajikomik olayı tek tek anlattı - Sayfa 3

18 günlük İBB Başkanlığı süresince yaptığı hizmetlerden örnekler veren İmamoğlu, ''Bizi, 31 Mart'tan önce hesap kitap bilmemekle suçladılar. Kardeşim, biz hesap kitap biliyoruz da şunu hesap edemedik: Bizim yaptığımız işi bunların bu kadar sahipleneceklerini düşünmedik. Bizim, insanlara vaat edip başardığımız işleri, bu sefer kalkıp, 'Biz yaptık' dediler'' diye konuştu.

'Allah bunlara akıl versin' diyerek trajikomik olayı tek tek anlattı - Sayfa 4

"Rakibime şov yaptırıyorsunuz"

''Bununla da yetinmediler'' diyen İmamoğlu, ''Yine 31 Mart öncesinde, servis aracı sahipleriyle buluştuk. Yıllarca servisçileri tehdit ettiler. Ben ne dedim: 'Tehdit yok, tahdit var' dedim. 'Tahditlerinizi veriyoruz' dedim. İBB Başkanı olunca, talimatı verip, süreci başlattık. Ne oldu? Dün UKOME'den karar çıktı. Ya kardeşim, sevgili İstanbul Valisi, Sayın Valim. Siz, şu anda seçilmiş Ekrem İmamoğlu'ndan sonra oraya, 24 Haziran'a, yani ben gelinceye kadar vekalet ediyorsun. Vekalet ederken, hadi Ramazan'da İBB iftar verdi. Sayın rakibimizi, Binali Yıldırım'ı davet etti, bir şey demedim. Hadi, sizin döneminizde İBB'nin önünde, seçim çalışmaları devam ederken, benim adıma 3-5 kendini bilmez sözüm ona miting yaptı. Oraya, yüz yıllardır bu şehre hizmet eden itfaiye erlerini diktiler. Bu şehirde, Allah geçinden versin, cenaze işlerine bakan bir imamı diktiler, benim adıma propaganda mitingi yaptılar İBB'nin önünde. Onu da geçtim. Ya şimdi bari bu işi başlatan ve tahdit sürecini İBB gündemine sokan benim ama kalkıyorsun, sayın rakibim yapmış gibi elinde plakalarla şov yaptırıyorsunuz. Bu olmaz'' şeklinde konuştu.