İSTANBUL

38. Dini Yayınlar Fuarı'nın açılışını Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptı

Ekrem İmamoğlu, 37 yıldır Sultananmet'te kurulan "Dini Yayınlar Fuarı"nın aynı yerde hizmet vermesini onaylamamış ve yasak kararının mevcut yönetimin önerisi üzerine alındığını ileri sürmüştü. İmamoğlu'nun YSK kararıyla başkanlıktan alınmasının ardından İBB yönetimi, Diyanet İşleri Başkanlığı ile temasa geçerek fuarın Sultanahmet'te açılabileceğini bildirdi. Ve beklenen açılış bugün gerçekleşti

38. Dini Yayınlar Fuarı'nın açılışını Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptı - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) desteğiyle Türkiye Diyanet Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Dini Yayınlar Fuarı"nın 38'incisi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından açıldı. 

38. Dini Yayınlar Fuarı'nın açılışını Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptı - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Müdürü Kemal Kaptaner, "Bu yıl malum bazı zikzaklar yaşandı ama çok şükür bugün burada olmak bizim için büyük bir şükür vesilesi" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise, "Bilgi en büyük güçtür. İyilik için kullanılırsa insanlığa hizmete, hukuk ve ahlak tanımayan insanların elinde ise insanlık için felakete dönüşür" ifadelerini kullandı. 

38. Dini Yayınlar Fuarı'nın açılışını Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptı - Sayfa 3

Sultanahmet Meydanı'ndaki fuarın açılışına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Müdürü Kemal Kaptaner, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz katıldı.

38. Dini Yayınlar Fuarı'nın açılışını Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptı - Sayfa 4

Ekrem İmamoğlu, İBB'deki görevinde 37 yıldır Sultananmet'te kurulan "Dini Yayınlar Fuarı"nın aynı yerde hizmet vermesini onaylamamış ve yasak kararının mevcut yönetimin önerisi üzerine alındığını ileri sürmüştü.