GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa'da ev hanımları el emeği ürünleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 65 branşta ücretsiz düzenlediği kurslara katılan ev hanımları hem sosyalleşiyor hem de becerilerini geliştirip mesleğe dönüştürüyor. Kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri El Sanatları Satış Ofislerinde satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Gaziosmanpaşa'da ev hanımları el emeği ürünleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor - Sayfa 1


Gaziosmanpaşalı kadınlar, sosyal yaşamın içinde daha güçlü biçimde yer almak, el becerilerini geliştirip mesleğe dönüştürmek ve ev ekonomilerine katkı sağlamak için Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği kurslarda buluşuyor. Spordan sanata, kişisel gelişimden el sanatlarına 7 ayrı hizmet binasında 65 branşta düzenlenen ücretsiz kurslar kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Kursların sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika veriliyor. 

Gaziosmanpaşa'da ev hanımları el emeği ürünleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor - Sayfa 2

Gaziosmanpaşalı kadınlar, kurslarda ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini ise kendileri için tahsis edilen El Sanatları Satış Ofislerinde satarak gelir elde etme fırsatı buluyor.

Gaziosmanpaşa'da ev hanımları el emeği ürünleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor - Sayfa 3

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SATIŞA SUNULUYOR

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi giriş katında ve 500 Evler Caddesi’nde hizmet veren El Sanatları Satış Ofisleri rengarenk ürünlerle ziyaretçilerini karşılıyor. Çeyiz ürünleri, yöresel el nakışları, dekoratif ev aksesuarları, takılar, süs eşyaları, çantalar ve daha birçok el emeği ürün bu ofislerde satışa sunuluyor. Kurslarda sosyalleşme imkanı bulan ev hanımları, ürettikleri ürünlerin satışından elde ettikleri gelirle ev ekonomilerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Gaziosmanpaşa'da ev hanımları el emeği ürünleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor - Sayfa 4

“KADINLARIMIZA DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Çalışan, üreten kadınların ülkemize güç kattığını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Ev hanımlarının gösterdiği bu emeklerin karşılıksız kalmaması gerekiyordu. El emeği göz nuru olan bu ürünlerin hizmete sunulması, ailelere ekonomik anlamda katkı sağlaması bizi de oldukça mutlu ediyor. Hali hazırda 2 noktada satış ofisimiz var. Kadınlarımızın azmine, çalışmasına biz de elimizden gelen desteği vererek bu satış noktalarının sayısını hep birlikte daha da artırmaya gayret edeceğiz” dedi.