GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa yenileniyor elektrik kesintileri son bulacak

Gaziosmanpaşa Belediyesi, enerji altyapısında ilklere imza atıyor. BEDAŞ ile birlikte gerçekleştirilen elektrik hatlarının yenilenmesi ve Kapalı Ring Sistemi çalışmaları ile arıza kaynaklı elektrik kesintileri artık son buluyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Gaziosmanpaşa yenileniyor elektrik kesintileri son bulacak - Sayfa 1

Gaziosmanpaşa’da elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Gaziosmanpaşa ve BEDAŞ iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Karayolları Mahallesi’nde bin 850 metre orta gerilim hattı daha yer altına alınıyor. Kapalı ring sistemi ile elektrik kesintilerinin önlenmesi için bölgedeki 8 trafo da yeni ve modern trafolarla değiştiriliyor.

Gaziosmanpaşa yenileniyor elektrik kesintileri son bulacak - Sayfa 2

VATANDAŞ ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN ETKİLENMEYECEK

BEDAŞ tarafından geliştirilen ve Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilen Kapalı Ring Sistemi çerçevesinde bölgede farklı trafolardan beslenen ve o trafoların birbirine paralel bağlandığı bir şebeke kurulacak. Elektrik kesintisi yaşandığında göz kırpma hızı gibi kısa bir sürede diğer hat devreye girerek arızanın tamiri sırasında elektrik dağıtımına devam edecek. Bu sayede vatandaş elektrik kesintisinden etkilenmeyecek.

Gaziosmanpaşa yenileniyor elektrik kesintileri son bulacak - Sayfa 3

AYDINLATMA SİSTEMİ DE YENİLENİYOR

Elektrik hatlarının yer altına alınması ve trafo değişim çalışmalarının yanı sıra mahallede mevcut aydınlatma sistemleri de yenileniyor. Yetersiz olan bölgelere ise yenileri ekleniyor. Çalışmalar tamamlandığında cadde ve sokakların akşamları da aydınlık olması sağlanacak. Ayrıca görüntü kirliliğinin de önüne geçilerek, sokaklara daha estetik bir görünüm kazandırılmış olacak.