FATİH

Proje hazır tarihi yarımadaya deniz havuzu sözü

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, yerel seçimlere 10 gün kala çalışmalarını hızlandırdı. Fatih'in Samatya kıyısında gençlerin denizle bulaşacağı deniz havuzları projesini açıklayan Turan, "Proje hazır, gençler burada kontrollü ve güvenli bir şekilde yüzebilecek." dedi.

Proje hazır tarihi yarımadaya deniz havuzu sözü - Sayfa 1

PLATFORM KURULACAK
En büyük planlamalarının Fatih'te yaşayan gençlerin sportif alanlara ve faaliyetlere ulaşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Turan, "Fatih'in bir tarafı kara surları bir tarafı da denizle çevrili ama gençlerin denize güvenli bir şekilde girmeleri için bir yer yok . Şu andaki en büyük düşüncemiz şu; denizde kontrollü olarak, altından deniz suyunun geçtiği büyük bir platform oluşturmak. Gençler bu platformun üzerinde güneşlenip, denize girebilecek." diye konuştu

Proje hazır tarihi yarımadaya deniz havuzu sözü - Sayfa 2

"GENÇLERİ DENİZLE BULUŞTURACAĞIZ"
Projenin hazır olduğunu söyleyen Ergün Turan, "Projeyi hazırladık, Marmara Denizi tarafında sahilin temiz olduğu iki üç nokta tespit ediyoruz, bunun bir tanesini ilk etapta kuracağız. Aileler de bu deniz havuzlarına çocukları geldiği zaman, hem can güvenliği hem de emniyeti açısından bir şey olmayacağını bildiği için rahat edecek. İnanıyoruz ki Fatih'teki gençler, geçmişte olduğu gibi denizle buluşmuş olacaklar."şeklinde konuştu.

Proje hazır tarihi yarımadaya deniz havuzu sözü - Sayfa 3

KONTROLLÜ VE GÜVENLİ DENİZ HAVUZU
Denizin içinde havuzların, platformların olacağını söyleyen Turan, projenin denizin içinde ve deniz suyundan olacağını aktardı. 

Proje hazır tarihi yarımadaya deniz havuzu sözü - Sayfa 4

Turan, güvenlik görevlileri ve can kurtaranların da görev yapacağını ve gençlerin güvenli, kontrollü bir şekilde yüzebileceğini dile getirdi. Seçildiği takdirde 1 Nisan'dan başlayarak Fatih'i ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Turan, "Gençler şimdi de gelip bazı yerlerden denize girebilir ama kumsal yok, taşların üzerinden geçmek zorundalar. Bunun getirdiği bir takım güvenlik zafiyetleri de var. Kontrollü havuz yapacağız. Yüzer platform üzerinde bir alan olacak." ifadelerini kullandı.