FATİH

Ekrem İmamoğlu: Toplumun vicdanı ve ahlakı yerinde ama siyasetin ahlakı ve vicdanı yerlerde sürünüyor!

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu'ndaki seçim turu kapsamında Kasımpaşa'daki Akseki Cevizli Köyü Yardımlaşma Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Ekrem İmamoğlu: Toplumun vicdanı ve ahlakı yerinde ama siyasetin ahlakı ve vicdanı yerlerde sürünüyor! - Sayfa 1

Kasımpaşa'da kahvehane ziyareti sırasında bir vatandaşın kendisine ithamda bulunduğunu belirten İmamoğlu, ''Ne olduğunu söylemeyeceğim. Cevabını verme gibi bir pozisyonum yok. O yüzden, 'Allah sana yardım etsin' dedim. Bugün binlerce el sıktık bir tane bu oldu. Çok vahim bir durum yok, çünkü toplumun vicdanı ve ahlakı yerinde. Ama siyasetin ahlakı ve vicdanı yerlerde sürünüyor. Ben yerlerde sürünen ahlakın vicdanın oyuncağı olmayacağım'' dedi.

Ekrem İmamoğlu: Toplumun vicdanı ve ahlakı yerinde ama siyasetin ahlakı ve vicdanı yerlerde sürünüyor! - Sayfa 2

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Akseki Cevizli Yardımlaşma Derneği üyeleriyle buluştu. Toplantıda ilk konuşmayı dernek başkanı Semih Yalçın Çetin yaptı. Çetin, ''Kendisine, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu için, 'Başkanım' diyeceğim'' deyince, İmamoğlu, ''Başka bir niyetle de söyleyebilirsin'' diyerek esprili bir yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu: Toplumun vicdanı ve ahlakı yerinde ama siyasetin ahlakı ve vicdanı yerlerde sürünüyor! - Sayfa 3

İmamoğlu'nu Silivri'de kucağında kuzuyla gördüğünü ve durumun çok hoşuna gittiğini belirten Çetin, ''Bir de AK Partili sakallı bir amca, 'Ne olur bize gel' diyordu. Bunları görünce sizi takip etmeye karar verdim'' dedi. Çetin'in ardından söz alan CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, ''Ben, başka türlü bir Rizeli'yim'' diyerek, kendisinin de Kasımpaşalı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi imam-hatip mezunu olduğunu, futbol oynadığını ve boyunun da uzun olduğunu belirten esprili bir konuşma yaptı.

Ekrem İmamoğlu: Toplumun vicdanı ve ahlakı yerinde ama siyasetin ahlakı ve vicdanı yerlerde sürünüyor! - Sayfa 4

Taş, ''Beyoğlu, değerini ve kıymetini kaybetti. Herkes eski Beyoğlu'nu arıyor. Beyoğlu'na gerçek değerini kazandırmak istiyoruz. Buna yürekten inanıyorum. Bir değişim zamanı geldi artık İstanbul'a. Böyle aşk olur mu? İnsan, aşkına ihanet eder mi? İstanbul'u, Beyoğlu'nu öldürdüler'' dedi.