EYÜP

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Eyüpsultan göndermesi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan'da, aralarında partililer, STK temsilcileri, muhtarlar, spor kulübü yöneticileri ve kanaat önderlerinin bulunduğu vatandaşlarla kahvaltıda buluştu.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Eyüpsultan göndermesi - Sayfa 1

Vatandaş Kosovalı: Partiye de
şehre de sizin gibi insanlar lazım

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim turlarına Eyüpsultan'da devam etti. STK temsilcileri, spor kulübü yöneticileri ve kanaat önderleriyle kahvaltıda bir araya gelen İmamoğlu, ''Kafalar biraz karışık. Çünkü hiç tahmin etmedikleri ve görmedikleri bir sistemle, süreçle karşı karşıyalar. Bir kere sadece İstanbullu'yu anlatan, konuşan ve başka bir muhatap görmeyen bir belediye başkan adayı var. Her gün bir polemik ve kavganın muhatabı olacak ve kendine alan yaratıp prim kazanacak ve bu süreçle başarıyı hedefleyecek. Çünkü Türkiye'nin alışılmış süreci bu. O tarafta değilim'' dedi. Ardından esnaf ziyaretine çıkan İmamoğlu, gençlerle bir börekçide çay içti. Gençlerden Sedat Kosovalı'nın, ''Bize, sizin gibi doğal, içten ve samimi başkanlar lazım. Partiye de şehre de sizin gibi insanlar lazım'' şeklindeki sözleri, sohbetin en ilginç anı oldu. Alibeyköy Cemevi'nde Alevi vatandaşlarla buluşan İmamoğlu, ''Ben sizinim, siz benimsiniz'' dedi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Eyüpsultan göndermesi - Sayfa 2

Kahvaltı sonrası ilk konuşmayı CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu yaptı. Ardından söz alan İmamoğlu, "Kafalar biraz karışık. Çünkü hiç tahmin etmedikleri ve görmedikleri bir sistemle, süreçle karşı karşıyalar. Bir kere sadece İstanbullu'yu anlatan, konuşan ve başka bir muhatap görmeyen bir belediye başkan adayı var. Her gün bir polemik ve kavganın muhatabı olacak ve kendine alan yaratıp prim kazanacak ve bu süreçle başarıyı hedefleyecek. Çünkü Türkiye'nin alışılmış süreci bu. O tarafta değilim. Sizlere hitap ediyorum, bizim kavgayla tek bir anımız yok. Bizim işimiz Eyüpsultan ne olacak, İstanbul ne olacak. Onların işi başka bir şey olabilir. Ama biz onların istediği alana hiç girmeyeceğiz. Dün bile bir sürü polemik. O bunu dedi, şu bunu dedi. Vallahi hiç umurumda değil. Güzel bir laftır ya, hiç ilgilenmiyorum. Bazen bize dönük sözler söyleniyor, bizimle hiç alakası yok. Hiç umurumda değil. Bana değdiği yok, benimle ilgisi yok. Kötü söz sahibine aittir. Bizim kimseyle bir kötü sözümüz yok ve olmayacak. Hiçbir şekilde o kişilerin istediği alana girmeyeceğiz. Biz sizlerin arasında olacağız" dedi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Eyüpsultan göndermesi - Sayfa 3

''Miatları doldu''

"İstanbul'un yeni bir yöne ve döneme başlaması zaruridir'' diyen İmamoğlu, ''Bu şehrin birçok konuda kentsel dönüşümden depreme, mülteci sorunların, çevreden eğitim kadar birçok sorunla çözüme muhtaç hatta bazı konularda ne yazık ki uçurumun kenarında olduğunu unutmayalım. Onun için 25 yıllık süre gelen yönetim anlayışı miadı doldurmuştur. Kendilerini yenileyemiyorlar, önünüze hiçbir yeni fırsat ortaya koyamıyorlar. Size samimiyetle söylüyorum, açın bakın bir aydır ne anlatırsak 10 gün sonra çıktılar onu anlattılar. İlk defa açıklamalarında açıklık, şeffaflık gibi kelimeler duyuyorsunuz. Hayatları boyuncu bir kişinin verdiği kararlarla süreci yöneten insanlar katılımcılığa, şeffaflığa yönelik sözler kullanıyorlar. Hoşumuza gidiyor. Kendin tarifleriyle bu kente ihanet ettiler, metal durgunluğun tam da en tavan noktasındalar. Bu şehre başka bir duygu lazım. 31 Mart'a az kaldı. Elbette burada çalışma arkadaşlarım var, yol arkadaşlarım var, ama elbette oy verecek insanlarda var. Söylemleri, sözleri heyecanı, birikimi, belediye başkanlığına olan bakışı, tecrübesi, sürece olan dinamizmi, herkesi kucaklaması, bu şehri kim yönetebilir ona bakın. Başka bir şeye bakmayın, başka söz dinlemeyin" şeklinde konuştu.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Eyüpsultan göndermesi - Sayfa 4

Vatandaşın pahalılık isyanı:
Ispanakla fotoğraf çektir!

Toplantının Alibeyköy'de esnaf ziyaretleri yapan İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Lokanta sahibi bir vatandaş, İmamoğlu'nu ısrarla yolun karşısındaki dükkanına çorba içmeye davet etti. Programının yoğun olduğunu belirten İmamoğlu, vatandaşın iletişim bilgilerini alarak, ''Bir gün ansızın gelirim'' dedi. Başka bir vatandaş da İmamoğlu'na, ''Genel başkanın selamını niye söylemiyorsun'' dedi. İmamoğlu'nun ''Söylüyorum, merak etmeyin'' deyince vatandaş espriyi patlattı: ''Söyle söyle, yoksa ihraç ederler.'' İmamoğlu, bir marketin önünde vatandaşların fotoğraf çektirme taleplerini karşılarken Cemil Kırmızı adlı bir yurttaş, ''Ispanakla, pırasayla, kıvırcıkla fotoğraf çektirin başkanım, insanlarla fotoğraf çektirmek kolay'' diyerek hayat pahalılığından yakındı. İmamoğlu, Kırmızı'ya, sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşım projelerinden kısaca söz etti. İmamoğlu, yol üzerindeki Alibeyköy Şehit Adil Ödül Polis Merkezi'ne de uğrayarak, görev başındaki polis memurlarına başarılar diledi.