EYÜP

Her şey değişiyor Eyüpsultan’da her kahvehaneye kitaplık

Eğitimde, sağlıkta, sporda, sanatta, sosyal yaşamda birbirinden güzel projeleri hayata geçiren Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yepyeni bir kültür hizmetine daha imza attı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Her şey değişiyor Eyüpsultan’da her kahvehaneye kitaplık - Sayfa 1

Eyüpsultan Belediyesi, vatandaşların kitap okuma alışkanlığını artırmak ve toplum genelinde farkındalık yaratmak adına ilçe genelindeki kahvehanelere kitaplıklar kuruyor.

Her şey değişiyor Eyüpsultan’da her kahvehaneye kitaplık - Sayfa 2

Eyüpsultan’da bulunan 125 kahvehanede hayata geçirilecek olan “Her Kahvehaneye Kitaplık” projesinin ilki Nişanca Mahallesi’nde uygulandı.

Her şey değişiyor Eyüpsultan’da her kahvehaneye kitaplık - Sayfa 3

BEKÇİ BEKİR’DEN KİTAPLIK PROJESİNE DESTEK

Nişanca Kahvehanesi’nde gerçekleştirilen programa, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanısıra Seksenler dizisinin “Bekçi Bekir”i Hacı Ali Konuk da katıldı. Kampanyaya destek vermek amacıyla programa katılan sevilen oyuncu, kahvehane sakinleri ile sohbet edip kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Her şey değişiyor Eyüpsultan’da her kahvehaneye kitaplık - Sayfa 4

“EYÜPSULTAN’A KIRAATHANE KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN GETİRECEĞİZ”

Programda yaptığı konuşmada Eyüpsultan’daki bütün kahvehanelere kıraathane kültürünü yeniden getireceklerini belirten ve kitaplığa tek tek kitapları koyarak düzenleyen Başkan Deniz Köken, sözlerine şöyle devam etti: “Kahvehaneleri kıraathane yaparak geçmişteki ismine geri çeviriyoruz. İnsanlarımız buraya gelsinler çaylarını içip oyununu oynasın ama otururken kitaplığımızdan da bir tane kitap alıp okusun. Evdeki kitabıyla isterse değiş tokuş yapsın. Bu haliyle de kitaplığımız bütün mahallenin paylaştığı ortak bir alan olmuş olur.