EYÜP

Her Kahvehaneye Kitaplık projesiyle Eyüpsultan gelişiyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in kültür alanında hayata geçirdiği “Her Kahvehaneye Kitaplık” projesiyle ilçedeki kahvehanelerde kitaplıkların sayısı artmaya devam ediyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Her Kahvehaneye Kitaplık projesiyle Eyüpsultan gelişiyor - Sayfa 1

Vatandaşların kitap okuma alışkanlığını artırmak ve toplum geneline yaymak amacıyla başlatılan “Her Kahveye Kitaplık” projesinin üçüncüsü Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan 100 yıllık Tarihi Kemerburgaz Köşk Kahvehanesi’nde hayata geçirildi.

Her Kahvehaneye Kitaplık projesiyle Eyüpsultan gelişiyor - Sayfa 2

İlk olarak Nişanca ve Rami’de başlatılan proje kapsamında ilçe genelindeki 125 kahvehaneye kitaplık kurulacak.

Her Kahvehaneye Kitaplık projesiyle Eyüpsultan gelişiyor - Sayfa 3

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katıldığı programa bir döneme damga vuran Ekmek Teknesi dizisinin Heredot Cevdet’i, sevilen oyuncu Hasan Kaçan da keyifli sohbetiyle renk kattı.

Her Kahvehaneye Kitaplık projesiyle Eyüpsultan gelişiyor - Sayfa 4

BAŞKAN DENİZ KÖKEN:“KAHVEHANELERİ KIRAATHANELERE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

“Her Kahveye Kitaplık” projesinin kahvehaneleri kıraathaneye dönüştürme projesi olduğunu söyleyen Başkan Deniz Köken, vatandaşları kitaplarla buluşturmaya devam edeceklerini ifade ederek şu açıklamaları yaptı: “120 civarında kahvehanemize kitaplıklar kurarak, en az 100 kitap olmak kaydıyla vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Hem buradaki vatandaşlarımız okurlar, hem de torunlarına, çocuklarına, hanımlarına götürürler ve bu sirkülasyon bu şekilde devam eder gider. Ne kadar çok okursak güzel Türkçemizi daha çok geliştirir ve aramızda daha iyi anlaşırız diye düşünüyorum. Türkçeyi az kelimelerle konuşarak uzlaşmamız zor olmaya başladı. Biz Türk edebiyatının güzide eserlerini, değerli üstadlarımızı da etkinliğimize davet ederek vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu anlamda Hasan Kaçan’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”